current views are: 1

19 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση07:17

Δένδιας: «Koύρεμα» χρεών πάνω από 30% για τις βιώσιμες επιχειρήσεις

«Κούρεμα» χρεών πάνω από 30% για τις βιώσιμες επιχειρήσεις θα προβλέπει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Δημοσίευση 07:17’
αρθρο-newpost

«Κούρεμα» χρεών πάνω από 30% για τις βιώσιμες επιχειρήσεις θα προβλέπει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

«Κούρεμα» χρεών πάνω από 30% για τις βιώσιμες επιχειρήσεις θα προβλέπει η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega ο κ. Δένδιας είπε ότι οι ίδιες οι επιχειρήσεις θα επιλέγουν αν θα ζητούν ρύθμιση των χρεών τους και στις τράπεζες και στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας, υπολογίζοντας στα 100 δισ. ευρώ το συνολικό πόσο των «κόκκινων» δανείων σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει γρήγορα συμφωνία με την τρόικα και ότι θα κατατεθεί η ρύθμιση στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Παράλληλα ανέφερε ότι συνολικά θα εκταμιευθούν 12 δισ. ευρώ από το προηγούμενο και το νέο ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2015. «Με τη συμφωνία που κάναμε για το νέο ΕΣΠΑ 4 δισ. ευρώ μπορούν άμεσα να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία» τόνισε.

«Εκτός από τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζουμε Πτωχευτικό Κώδικα που θα προστατεύει για πρωτη φορά τoυς ιδιώτες. Με τις νέες ρυθμίσεις δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για αστάθεια που δημιουργεί με τις θέσεις του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι αγορές μας κάνουν ό,τι μας κάνουν με την υπόνοια ότι θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έλθει, τότε θα γίνει της παλαβής» τόνισε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έκανε τους απαραίτητους χειρισμούς και δεν βγήκε να πει ότι «αύριο το πρωί τα σπάω με το ΔΝΤ. Υπάρχει η συμφωνία ότι το πρόγραμμα λήγει τέλος του έτους».

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ακόμα ότι οι δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή αποτελούν δικαίωση της στάσης του απέναντι σε αυτήν. «Οφείλω να επισημάνω την στήριξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη στιγμή στη στάση μου έναντι της Χρυσής Αυγής» σημείωσε.

 


σχετικα αρθρα