current views are: 8

22 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση05:05

Πατάτες ογκρατέν αλλιώς

Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε μέσα τις πατάτες το κρασί, το αλάτι και  όσο νερό χρειάζεται γιά να βράσουν. Βράστε τις για 15 λεπτά και αφήστε τις να κρατάνε λίγο στην υφή τους, διότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο μετά.

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε μέσα τις πατάτες το κρασί, το αλάτι και  όσο νερό χρειάζεται γιά να βράσουν. Βράστε τις για 15 λεπτά και αφήστε τις να κρατάνε λίγο στην υφή τους, διότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο μετά.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες φρέσκιες
  • 350 γρ. μαγιονέζα Hellmann’ Real
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ξηρό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Η συνταγή αυτή έχει δύο καινοτομίες, η μιά ότι στο βράσιμο της πατάτας βάζουμε κρασί και η άλλη νοστιμεύουμε πολύ την συνταγή με την μαγιονέζα.

Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε μέσα τις πατάτες το κρασί, το αλάτι και  όσο νερό χρειάζεται γιά να βράσουν. Βράστε τις για 15 λεπτά και αφήστε τις να κρατάνε λίγο στην υφή τους, διότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο μετά.

Ρίξτε τις πατάτες σε μια λεκάνη και ανακατέψτε τις με τη μαγιονέζα και το τριμμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι.

Στη συνέχεια τις απλώνετε σε ταψί.
Ρίξτε από πάνω το κεφαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20′.


σχετικα αρθρα