current views are: 1

20 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση10:20

Έρχεται χειμώνας- Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα από την Τετάρτη και χιόνια από την Πέμπτη.

Δημοσίευση 10:20’
αρθρο-newpost

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα από την Τετάρτη και χιόνια από την Πέμπτη.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα από την Τετάρτη και χιόνια από την Πέμπτη.

Η κακοκαιρία θα συνοδευτεί από πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημείωσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τοανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Με τοπικές βροχές θα «περάσει» και το Σαββατοκύριακο, κυρίως στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
 


σχετικα αρθρα