current views are: 2

20 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση10:36

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Τον Νοέμβριο έρχεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη θεατρική παραγωγή “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” της Disney στα πλαίσια της πρώτης διεθνούς περιοδείας τους.

Δημοσίευση 10:36’
αρθρο-newpost

Τον Νοέμβριο έρχεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη θεατρική παραγωγή “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” της Disney στα πλαίσια της πρώτης διεθνούς περιοδείας τους.

Τον Νοέμβριο έρχεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη θεατρική παραγωγή “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” της Disney στα πλαίσια της πρώτης διεθνούς περιοδείας τους. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που θα φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους αναμένεται να πλημμυρίσει χρώματα, μουσικές και φυσικά μια αίσθηση παιδικότητας και επιστροφής σε εποχές που οι Πεντάμορφες και τα Τέρατα στο τέλος αγαπιόντουσαν. 

Το κλασσικό αριστούργημα της Disney, που φέτος κλείνει 20 χρόνια πάνω στη σκηνή, έρχεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό και να το μυήσει στον κόσμο της αθωότητας και της ανιδιοτελούς αγάπης.

 Ο σκηνοθέτης του μιούζικαλ είναι ο Rob Roth και χορογράφος ο Matt West, ενώ τα κουστούμια είναι δημιουργίες της Ann Hould-Ward (βραβείο Tony Award® για το έργο της στο Disney’s Beauty and the Beast), ο φωτισμός από την Natasha Katz, τα σκηνικά από τον Stanley A. Meyer, ο ήχος από τον John Petrafesa Jr. και η επίβλεψη της μουσικής από τον Michael Kosarin.

Βασισμένο στην βραβευμένη με OSCAR® (1991) ταινία κινουμένων σχεδίων, η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney, το μιούζικαλ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1994, όπου κέρδισε 9 υποψηφιότητες στα βραβεία Tony και συνέχισε επιτυχημένα για 13 χρόνια. Ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην λίστα των πιο μακρόβιων και επιτυχημένων εμπορικά show του Broadway όλων των εποχών. Από την πρεμιέρα του, η απήχηση και η επιτυχία του show άγγιξαν το παγκόσμιο κοινό με πολλές άλλες παραγωγές να ακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Από την πρώτη χορήγηση άδειας μεταφοράς του έργου το 2004, έχουν πραγματοποιηθεί παραγωγές σε 22 χώρες, με πάνω από 35 εκατομμύρια θεατές, σε 8 διαφορετικές γλώσσες και πάνω από 28 χιλιάδες παραστάσεις – που ισοδυναμούν με περιοδεία 67 χρόνων, και εισπράξεις πάνω από $ 1.7 δις.

Αυτή την περίοδο, υπάρχουν πέντε παραγωγές Disney Beauty and The Beast που παίζονται σε όλο τον κόσμο όπως στο Παρίσι, την Βόρεια Αμερική, την Ισπανία, την Ιαπωνία και την Γερμανία.

Παραστάσεις: Από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014


σχετικα αρθρα