current views are: 1

22 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση15:57

Σημαντική αύξηση της κίνησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Θεαματική αύξηση της τάξης του 20% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση 15:57’
αρθρο-newpost

Θεαματική αύξηση της τάξης του 20% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Θεαματική αύξηση της τάξης του 20% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν στην αγορά της Αθήνας με αισιόδοξα μηνύματα και για το χειμώνα, καθώς το δίκτυο της Αθήνας ενισχύεται σημαντικά με 107 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και επιπλέον 85 πτήσεις εσωτερικού.

Ο κ. Παράσχης γνωστοποίησε, ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αεροδρομίων σε επιβατική κίνηση, πτήσεις και αύξηση χωρητικότητας με τους αερομεταφορείς από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, να καταγράφουν εντυπωσιακές αυξήσεις.

Το 2014, πρόσθεσε, με 15 νέους προορισμούς και επιπλέον πτήσεις σε 33 προορισμούς, το αεροδρόμιο της Αθήνας εξυπηρετεί ένα ευρύ δίκτυο 108 προορισμών, αυξάνοντας σημαντικά το δίκτυο και τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας. Χάρη στα ειδικά κίνητρα που παρέχει το αεροδρόμιο και την ανάπτυξη δικτύου κυρίως από την Aegean, σημαντική είναι η αύξηση των επιβατών transfer.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, το 9μηνο (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος), το σύνολο των επιβατών transfer ΔΑΑ έφθασε το +14,8% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 22% της συνολικής κίνησης του αεροδρομίου. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των επιβατών που χρησιμοποιούν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ διεθνών προορισμών. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, σημείωσε, ότι η Αθήνα σταδιακά ανακτά χαρακτηριστικά αεροπορικού κόμβου σημειώνοντας, ότι τα hubs τα δημιουργούν οι αεροπορικές εταιρείες και όχι τα αεροδρόμια.


σχετικα αρθρα