current views are: 1

22 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση17:14

Επιχείρηση ανεύρεσης του «μαγικού αριθμού» 180 και αποφυγή εκλογών

Πρόγραμμα ανάταξης σχεδιάζει η κυβέρνηση το οποίο θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, στις αρχές Νοεμβρίου κι ευελπιστούν ότι θα έχει δώσει κάποια αποτελέσματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.  

Δημοσίευση 17:14’
αρθρο-newpost

Πρόγραμμα ανάταξης σχεδιάζει η κυβέρνηση το οποίο θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, στις αρχές Νοεμβρίου κι ευελπιστούν ότι θα έχει δώσει κάποια αποτελέσματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.  

Γράφει η Βασιλική Σιούτη
 
Πρόγραμμα ανάταξης σχεδιάζει η κυβέρνηση το οποίο θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, στις αρχές Νοεμβρίου κι ευελπιστούν ότι θα έχει δώσει κάποια αποτελέσματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.  

Αν οι εκλογές γίνουν το Μάρτιο, γνωρίζουν ότι δεν έχουν ελπίδες να αντιστρέψουν το διαφαινόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπουν όλες  οι δημοσκοπήσεις.  

Το μόνο που μπορούν να επιδιώξουν σε αυτή την περίπτωση, είναι να μειώσουν τη διαφορά. Οι μετριοπαθείς της ΝΔ το παραδέχονται σε όλες τις συζητήσεις. Αν όμως καταφέρουν να αποφύγουν τις εκλογές τώρα, το παιχνίδι πιστεύουν  ότι παραμένει ανοιχτό.

Τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι έχουν βάσιμες ελπίδες να πιστεύουν ότι θα καταφέρουν τελικά να εκλέξουν πρόεδρο και να εμποδίσουν τις πρόωρες εκλογές. Βρήκαν τους 180 βουλευτές; Όχι. Αλλά πιστεύουν ότι θα τους βρουν. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα καλύτερο πολιτικό περιβάλλον, για να μπορεί να δικαιολογηθεί η θετική ψήφος των βουλευτών που χρειαζόμαστε για την εκλογή προέδρου» αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος.  

«Οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, οι δόσεις, οι φοροελαφρύνσεις, η λήξη του προγράμματος, θα συμβάλλουν σε αυτό» εκτιμά.
Οι  «ειδικοί απεσταλμένοι» της κυβέρνησης που έχουν αναλάβει τις «προσεγγίσεις» των ανεξάρτητων βουλευτών και αυτών της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ,  επιχειρούν να τους πείσουν  ότι αν δεν ψηφίσουν πρόεδρο,  θα βγουν χαμένοι, καθώς είναι πολύ δύσκολο  να επανεκλεγούν (ειδικά  αυτοί της  ΔΗΜΑΡ που φαίνεται να μην μπαίνει ξανά στη Βουλή και των  ΑΝΕΛ που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας). «Θα μείνετε εκτός Βουλής και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σας καλύψει όλους» τους λένε.

Για την ώρα πάντως,  τόσο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όσο και των ΑΝΕΛ, κάνουν δηλώσεις που δείχνουν να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που θέλει η κυβέρνηση. Ούτε αυτό όμως την πτοεί. «Δεν έχει σημασία τι λένε τώρα, αλλά όταν έρθει η ώρα» λένε. «Τώρα διαπραγματεύονται ακόμα, οπότε δεν θα το έλεγαν».

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι μετά τα μέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσει να διαφαίνεται αν θα γίνουν οι εκλογές το Μάρτιο ή όχι.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για «άγριο πόλεμο προσωπικών συμφερόντων» που διεξάγεται στο παρασκήνιο και διαβεβαιώνουν ότι έχουμε να δούμε πολλά.

 


σχετικα αρθρα