current views are: 2

23 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:49

Η αναβάθμιση του Οικονόμου στο Πεντάγωνο και ο… νέος υπουργός

Στην αναβάθμιση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου σε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου , προέβη χτες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δημοσίευση 11:49’
αρθρο-newpost

Στην αναβάθμιση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου σε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου , προέβη χτες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην αναβάθμιση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου σε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου , προέβη χτες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην έκδοση της υπουργικής αυτής απόφασης,  προχώρησε λίγες μέρες πριν φύγει για να αναλάβει τα καθήκοντά του Επιτρόπου στο Στρασβούργο.

Η εν λόγω «προαγωγή» σίγουρα έχει σκοπιμότητα και δεν έγινε τυχαία. Με τον νέο τίτλο ο Αντώνης Οικονόμου αποκτάει και τυπικά περισσότερες δικαιοδοσίες. Πιθανόν η αναβάθμιση του, να εντάσσεται στο σχήμα διαδοχής που θα υπάρξει μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το Πεντάγωνο. Αυτή η εξέλιξη εντείνει τη φημολογία. Ενισχύει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του newpost, το οποίο ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του Μαξίμου , πριν από λίγες μέρες, ήταν τη θέση του υπουργού Άμυνας να την κρατήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός .

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Τον είχε τοποθετήσει εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις αρχές Ιουλίου του 2012. Αν και «αόρατος», είχε εμπλοκή σε πολύ σημαντικά ζητήματα του Πενταγώνου. Λιγομίλητος και όχι εύκολα προσιτός.

Είχε στενή συνεργασία με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είχε πρωτοστατήσει και στις συνομιλίες για τη διάσωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και είχε αντιμετωπίσει τους Τροϊκανούς που απαιτούσαν πέρυσι το «λουκέτο» στα ΕΑΣ. Ο Αντώνης Οικονόμου απολάμβανε και την εμπιστοσύνη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και συχνά αναζητούσαν λύσεις στα «καυτά» ζητήματα .

Είχε εμφανιστεί πέρυσι τον Οκτώβριο στην άσκηση «Πυρπολητής» την οποία είχε παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» . Επίσης εμφανίσθηκε και στην καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος» ,όταν και πάλι παρών ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει νομικά.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ο εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς όταν υπουργός Άμυνας ήταν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.


σχετικα αρθρα