current views are: 1

23 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:36

Κύρτσος: Kριτική σε δύο μέτωπα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό της Ένωσης του 2015 στην Ολομέλεια του ΕΚ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, υποστήριξε την πρόταση για πλήρη τακτοποίηση των οφειλών από προηγούμενες χρήσεις και ματαίωσης των μειώσεων στις δαπάνες του νέου Προϋπολογισμού.

Δημοσίευση 11:36’
αρθρο-newpost

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό της Ένωσης του 2015 στην Ολομέλεια του ΕΚ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, υποστήριξε την πρόταση για πλήρη τακτοποίηση των οφειλών από προηγούμενες χρήσεις και ματαίωσης των μειώσεων στις δαπάνες του νέου Προϋπολογισμού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό της Ένωσης του 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, υποστήριξε την πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πλήρη τακτοποίηση των οφειλών από προηγούμενες χρήσεις και ματαίωσης των μειώσεων στις δαπάνες του νέου Προϋπολογισμού που υιοθέτησε το Συμβούλιο.

Ο κ. Κύρτσος άσκησε κριτική στους αντιευρωπαϊστές του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και στους Βρετανούς συντηρητικούς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το επίπεδο της δημοσιονομικής διαχείρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χαμηλό και πως έτσι χάνονται τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών των κρατών μελών. Τους υπενθύμισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι της τάξης του 6% του ΑΕΠ, διπλάσιο από το ανώτατο όριο 3% του ΑΕΠ που θέτει η ΟΝΕ για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

«Μαθήματα δημοσιονομικής διαχείρισης δεν δεχόμαστε γιατί απλούστατα η δημοσιονομική κατάσταση στις περισσότερες χώρες είναι εξαιρετικά καλή ή βελτιώνεται». Κατά τον ευρωβουλευτή η κριτική των Βρετανών αντιευρωπαίων και ευρωσκεπτικιστών, δείχνει την αντίθεσή τους στην προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η Ιταλική Προεδρία, υποστήριξε ο κ. Κύρτσος, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων εφόσον πρωταγωνίστησε σε νέες περικοπές δαπανών κατά 4 δισ ευρώ από το Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Ρέντσι, τόνισε ο ευρωβουλευτής, έπρεπε να αποτρέψει αυτή την αρνητική εξέλιξη που θίγει το κύρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ στο σύνολό της.

Ο κ. Κύρτσος αναφέρθηκε στην παρουσίαση των στόχων της ιταλικής Προεδρίας από τον κ. Ρέντσι στην Ολομέλεια του ΕΚ τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίστηκε έτοιμος να συμβάλει στην υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης και διατύπωσε φιλόδοξους στόχους. Η νέα μείωση των δαπανών του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015 είναι εντελώς απαράδεκτη, επέμεινε ο ευρωβουλευτής, γιατί δεν λαμβάνει υπόψη της τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, από την κρίση στην Ουκρανία μέχρι την εμφάνιση του Έμπολα στην ΕΕ.


σχετικα αρθρα