current views are: 1

23 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση15:49

Νέα κόντρα στη Βουλή για τις μονιμοποιήσεις στο δήμο Δραπετσώνας

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή για τις μονιμοποιήσεις στον δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Δημοσίευση 15:49’
αρθρο-newpost

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή για τις μονιμοποιήσεις στον δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή για τις μονιμοποιήσεις στον δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου.

Απαντώντας στα όσα του καταλογίστηκαν χθες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος επεσήμανε πως οι δήμαρχοι τους οποίους εγκαλεί η κυβέρνηση εφάρμοσαν για τις μονιμοποιήσεις τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία έκανε δεκτή ο Προκόπης Παυλόπουλος το 2006 και ο οποίος έστειλε οδηγία ώστε να παρακαμφθεί η αυστηρή προσήλωση στον τύπο του ΠΔ.

«Η γνωμοδότηση της κυβέρνησης έστελνε άλλο μήνυμα. Άρα, όταν χθες με εγκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης στην ουσία με επαίνεσε, η γνωμοδότηση της κυβέρνησης έστελνε άλλο μήνυμα και μονιμοποιήθηκαν. Και ερωτώ: Πώς τότε που είχαν 18 μήνες και μονιμοποιήθηκαν οι ΑΜΕΑ του Κερατσινίου σήμερα που έχουν 150 μήνες προϋπηρεσία, απολύονται;», διερωτήθηκε ο κ. Μητρόπουλος.

Απαντώντας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον κ. Μητρόπουλο πως αυτό που καταγράφεται στην πορισματική έκθεση του ΑΣΕΠ ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ λέει σήμερα.

«Λέγατε τότε ότι εργαζόμενοι προγραμμάτων κατάρτισης ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μονιμοποιούνται», ανέφερε ο υπουργός, συνεχίζοντας:

«Γνωματεύσατε σωστά επιστημονικά ότι οι συμμετέχοντες στα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν θεωρείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτου δεν μονιμοποιούνται. Κατά συνέπεια το δημοτικό συμβούλιο που προέβη σε μονιμοποιήσεις τέτοιων υπαλλήλων γνώριζε, όπως γνώριζαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι, ότι δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις, δεν κάλυπταν δηλαδή πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που ήταν η ουσία του θέματος που ήρθε να θεραπεύσει το ΠΔ με τους κανόνες που επέβαλλε».


σχετικα αρθρα