current views are: 3

24 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση04:37

Χειμωνιάτικος καιρός- Ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Δημοσίευση 04:37’
αρθρο-newpost

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, ενώ θα πέσουν χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία και από τα δυτικά καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αρχικά της Μακεδονίας οι οποίες πάνω από τα 1200 μετρά θα είναι πυκνές και από τη νύχτα στα ορεινά της Θράκης.
Ανεμοι: στα δυτικά αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: στη Μακεδονία από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου οι οποίες πάνω από τα 1200 μετρά θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι ενώ το βράδυ στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου
 
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασια: από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 25-10-2014 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασια: σε πτώση.