current views are: 2

24 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση17:10

Παπανδρέου: Διψάμε για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ

Σε εξέλιξη είναι τα εγκαίνια της έκθεσης του Ινστιτούτου Ανδρέα Παπανδρέου, «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή», στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία αναμένεται να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοσίευση 17:10’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη είναι τα εγκαίνια της έκθεσης του Ινστιτούτου Ανδρέα Παπανδρέου, «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή», στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία αναμένεται να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Για νέα αρχή μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης του Ινστιτούτου Ανδρέα Παπανδρέου, «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή», στο Ηράκλειο της Κρήτης εξαπολύοντας επίθεση κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

«Διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας. Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί» είπε ο κ. Παπανδρέου. 

Επίσης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο και υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε ως πρωθυπουργός. «Τι θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα σε πολύ καλύτερες συνθήκες πνίγονται σε μία κουταλιά νερό; Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν στις θέσεις της δικής μας κυβέρνησης. Οι αγορές δεν μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια» υπογράμμισε.

Επίσης ανέφερε ότι «με εθνική συναίνεση το 2011 και με το δημοψήφισμα που είχα προτείνει θα είχαμε περάσει σήμερα τον κάβο».«Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια έμειναν στα λόγια, όσοι διέγραφαν μονομερώς το χρέος διέγραψαν τα λόγια» σημείωσε.

«Ο σοσιαλισμός μπορεί να ελιχθεί και να βοηθήσει τη χώρα. Αυτός είναι ο πόλος που μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Δεν αξίζει σε αυτό το χώρο να μπαίνουν δεξιές και αριστερές πρακτικές. Εμείς μπορούμε. Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αξίες που θα ενώσουν και δεν θα διχάζουν τον λαό. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε ότι «όταν κάποια στιγμή διαβούμε το κάβο, αυτό θα οφείλεται στις θυσίες των Ελλήνων και σ΄ αυτό το κίνημα μας που δεν το έβαλε στα ποδιά λέγοντας πως έκανε το χρέος προς την πατρίδα αν και μερικοί στο κίνημα μας ντρέπονται και δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν, ντρέπονται να το υπερασπιστούν, να το αναγνωρίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μίλησε για ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και επεσήμανε: «Πράγματι ανησυχώ. Ελάχιστοι αποφασίζουν, ουδείς ενημερώνει. Το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά» και έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση παντού.

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να διοργανωθεί διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση του εθνικού χρέους εδώ στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα του θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τα κόμματα.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι το έργο και οι πολιτικές του δικαιώνονται μέρα με τη μέρα και ζήτησε να τις υπερασπισθούν λέγοντας είμαστε πολλοί και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και κατέληξε: «Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας, μας καλεί και πάλι. Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε».


σχετικα αρθρα