current views are: 3

25 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση05:55

Με δικό του κόμμα στις προσεχείς εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου!

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Γιώργος Παπανδρέου, χθες, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ανακοίνωσε την… ολική επιστροφή του στην πολιτική. 

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Γιώργος Παπανδρέου, χθες, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ανακοίνωσε την… ολική επιστροφή του στην πολιτική. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Γιώργος Παπανδρέου, χθες, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ανακοίνωσε την… ολική επιστροφή του στην πολιτική. Αυτό αντιλήφθηκαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του κατά τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Αυτό κατάλαβαν και στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου ετοιμάζονται για… πόλεμο.  

«Αναζητάμε μια νέα αρχή»- τόνισε, μιλώντας μπροστά από μια γιγαντοαφίσα του πατέρα του. «Διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας»- πρόσθεσε και έφτασε στην… ταμπακιέρα: «Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί»!  

Και για όσους δεν κατανόησαν τι ακριβώς έλεγε, προς το τέλος της ομιλίας του, αφού ισχυρίστηκε ότι «είμαστε πολλοί και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες» για να καταλήξει με νόημα λέγοντας  ότι «ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας, μας καλεί και πάλι. Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε». 

Η χρησιμοποίηση του συνθήματος (σ.σ. «πάμε») των εκλογών του 2009, δεν άφησε περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες στους συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου στη Χ. Τρικούπη, ούτε φυσικά και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στην Κρήτη για να παρακολουθήσουν την ομιλία του.  

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι πότε θα αποφασίσει να κάνει την τελική κίνησή του και αυτό φυσικά εν πολλοίς θα καθοριστεί από τον σχεδιασμό που έχει κάνει. Θα θελήσει να πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ από τον Βενιζέλο; Ή θα ιδρύσει νέο πολιτικό σχηματισμό και θα βρεθεί απέναντι στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του;  

Ο Γιώργος- λένε, θεωρεί το ΠΑΣΟΚ κάτι σαν οικογενειακή ιδιοκτησία. Σαν ιδιοκτησία από… κληρονομιά. Υπό την έννοια αυτή, λογικά, θα περιμένει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και θα επανακάμψει σαν… σωτήρας.  

Ωστόσο, η αίσθηση που δημιούργησε η εμφάνισή του στο Ηράκλειο, είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου θα υιοθετήσει τις εισηγήσεις που δέχεται από συνεργάτες του και θα κατέβει με δικό του κόμμα στις προσεχείς εκλογές! Αμετανόητος…  

ΥΓ1: Από την κριτική του, δεν ξέφυγε ο Α. Σαμαράς: «Τί θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό; Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν». 

ΥΓ2: Δεν ξέφυγε φυσικά και ο Ευ. Βενιζέλος: «όταν κάποια στιγμή διαβούμε το κάβο, αυτό θα οφείλεται στις θυσίες των Ελλήνων και σ΄ αυτό το κίνημα μας που δεν το έβαλε στα ποδιά λέγοντας πως έκανε το χρέος προς την πατρίδα αν και μερικοί στο κίνημα μας ντρέπονται και δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν, ντρέπονται να το υπερασπιστούν, να το αναγνωρίσουν».


σχετικα αρθρα