current views are: 1

25 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση08:35

Χαρδούβελης: Έρχονται νέες φορολογικές μειώσεις – Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρέος

Τον Δεκέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση με τους πιστωτές για το ελληνικό χρέος δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

Δημοσίευση 08:35’
αρθρο-newpost

Τον Δεκέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση με τους πιστωτές για το ελληνικό χρέος δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

Τον Δεκέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση με τους πιστωτές για το ελληνικό χρέος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» δηλώνει ο κ. Χαρδούβελης και επισημαίνει ότι μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. 

Επίσης ο υπουργός οικονομικών προανήγγειλε νέες φορολογικές μειώσεις και συγκεκριμένα είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι η μόνη αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εκφράζει την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.


σχετικα αρθρα