current views are: 1

27 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:25

Βούλτεψη: Ούτε κουβέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα στρες τεστ των τραπεζών

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της στον AΝΤ1 εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επιτυχημένα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών. 

Δημοσίευση 11:25’
αρθρο-newpost

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της στον AΝΤ1 εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επιτυχημένα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της στον AΝΤ1 εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επιτυχημένα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών.  Όπως σημείωσε η κυρία Βούλτεψη, ένας από τους σταθμούς μας για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια ήταν και τα στρες τεστ στις τράπεζες.

«Στις τράπεζες υπάρχουν οι καταθέσεις, των Ελλήνων. Εκεί κατατίθενται μισθοί και συντάξεις. Είναι άμεσα συνδεδεμένες με την οικονομία μιας χώρας. Όλο το στοίχημα ήταν να περάσουν αυτά τα τεστ αντοχής οι τράπεζες. Όπως ξέρετε, 25 ευρωπαϊκές τράπεζες δεν τα πέρασαν, μεταξύ των οποίων και η τρίτη μεγαλύτερη της Ιταλίας. Άρα, λοιπόν, ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το δεύτερο είναι, ότι πλέον οι τράπεζες έτσι όπως είναι θωρακισμένες» πρόσθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος για την εν λόγω επιτυχία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις τράπεζες και τα στρες τεστ. «Τέσσερις ανακοινώσεις εξέδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία για τα μνημόνια, μία για τις εργασιακές σχέσεις, μία για την 28η Οκτωβρίου και μία για το Κομπάνι. Μόνο για να πει χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες δεν έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως επεσήμανε, «ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στους επιχειρηματίες, είπε ότι θα ιδρύσει δυο-τρεις τράπεζες. Χθες αποδείχθηκε πως δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα ούτε να ιδρύεις τράπεζα, ούτε να την κρατάς στα πόδια της».

Σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική τόνισε ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση και πως σίγουρα υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. «Θα το δούμε και μέσα από τους Δήμους» εξήγησε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Περιφεριάρχη Αττικής υπογραμμίζοντας μεν ότι για την κυρία Δούρου δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και οι θεσμοί γίνονται πάντα σεβαστοί. Ωστόσο, «η κυρία Δούρου, στην παρέμβασή της ήταν σε διαφορετικό μήκος κύματος από εμένα. Ξεκίνησε από τη θεομηνία και έφτασε στην προεδρική εκλογή. Η Περιφέρεια δοκιμάζεται ως προς την αποτελεσματικότητά της. Τα χρήματα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τους Έλληνες φορολογούμενους» συμπλήρωσε η κυρία Βούλτεψη.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τις εθνικές παρελάσεις με αφορμή και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου απάντησε ότι «Έχουμε καταντήσει να πιστεύουμε ότι κάποιοι πολέμησαν στα βουνά το ΄40 για να μπορούμε να ζούμε με δανεικά, να μην τα επιστρέφουμε και να διαμαρτυρόμαστε ψηφίζοντας τους Ναζί! Τα πρόσκαιρα γεγονότα δεν μπορούν να επηρεάζουν την εθνική μας συνείδηση, δηλαδή την κοινή μας πορεία 30 αιώνων. Οι παρελάσεις μας και οι εθνικές μας επέτειοι δεν συνδέονται ούτε με το μνημόνιο γιατί είναι πρόσκαιρο γεγονός». 


σχετικα αρθρα