current views are: 28

27 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:54

Τέσσερα κοντινά μέρη για μονοήμερη εκδρομούλα!

Σας προτείνουμε τέσσερις ξεχωριστές τοποθεσίες για μονοήμερες εκδρομούλες.

Δημοσίευση 11:54’
αρθρο-newpost

Σας προτείνουμε τέσσερις ξεχωριστές τοποθεσίες για μονοήμερες εκδρομούλες.

Οι μονοήμερες αποδράσεις, λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα είναι η ιδανική λύση για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου! Αλλάξτε διάθεση και γεμίστε θετική ενέργεια, επιλέγοντας μια από τις τέσσερις ξεχωριστές εκδρομές, που σας προτείνουμε!

Κλασική και αγαπημένη Χαλκίδα

Η κοσμοπολίτικη Χαλκίδα, πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νομού Ευβοίας αποτελεί μια ιδανική πρόταση κοντινής εξόρμησης, λόγω της εγγύτητας της με την ηπειρωτική Ελλάδα με την συνδέεται με μια εντυπωσιακή καλωδιακή (κρεμαστή) γέφυρα.

Μια ώρα μακρυά από την Αθήνα, η Χαλκίδα είναι γνωστή για τα “τρελά νερά” της, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν το φαινόμενο της παλίρροιας που κάθε έξι ώρες αλλάζει την κατεύθυνση του νερού στο συγκεκριμένο σημείο του Ευβοϊκού προσφέροντας στον επισκέπτη ένα μοναδικό θέαμα.

Περπατήστε στην όμορφα διαμορφωμένη με πεζόδρομο παραλία της πόλης, στη συνέχεια της παλιάς συρταρωτής γέφυρας και απολαύστε τον καφέ και το φαγητό σας σε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ που βρίσκονται κατά μήκος της προκυμαίας.

Δείτε το Κόκκινο Σπίτι, σήμα κατατεθέν της πόλης, στον παραλιακό δρόμο και επισκεφθείτε το ενετικό φρούριο του Καράμπαμπα για μια μαγευτική θέα του Ευβοϊκού.

Στη Βυτίνα, το “στολίδι του Μαινάλου”

Ταυτισμένη με τις ομορφιές του φθινοπώρου και του χειμώνα, η Βυτίνα, χτισμένη σε υψόμετρο 1.033μ. σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του Μαινάλου είναι ξεχωριστή απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία.

Έχει χαρακτηριστεί το “στολίδι του Μαινάλου” και πράγματι ο επισκέπτης θα ανακαλύψει ένα χωριό γαλήνιο και φιλόξενο, που θα τον υποδεχθεί στην αγκαλιά του, προσφέροντας του ηρεμία και χαλάρωση.

Θαυμάστε από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των παλιών πετρόχτιστων σπιτιών, με το μαύρο μάρμαρο, χαλαρώστε με μια βόλτα στα όμορφα στενά της και τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της και ψωνίστε τα περίφημα ξυλόγλυπτα στα τουριστικά μαγαζάκια στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία.

Σημείο αναφοράς για τις εξορμήσεις σας θα είναι ζωντανή πλατεία της Βυτίνας με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι φτιαγμένη από εντυπωσιακό μαύρο μάρμαρο, ενώ οι ερωτευμένοι θα λατρέψουν τον “δρόμο της αγάπης”, μια ρομαντική διαδρομή ανάμεσα σε ψηλά δέντρα.

Η σπάνιας ομορφιάς ορεινή λίμνη Στυμφαλία

Ένας άκρως φυσιολατρικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, η όμορφη ορεινή λίμνη της Στυμφαλίας, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Κορινθίας, κοντά στα όρια με το νομό Αργολίδας και σχηματίζεται μεταξύ των βουνών Κυλλήνη και Ολίγυρτος, σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων.

Λίμνες ορεινές, όπως της Στυμφαλίας είναι σπάνιες όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και στην Ελλάδαολόκληρη. Στη λίμνη βρίσκουν καταφύγιο μεταναστευτικά πουλιά και για πολλά από αυτά αποτελεί τόπο αναπαραγωγής.

Αξίζει να κάνετε το κύκλο της μέσα από μαγικές διαδρομές, διασχίζοντας παραμυθένια χωριά, μέσα σε ένα καταπληκτικό τοπίο με έντονες εναλλαγές οργιώδους βλάστησης και ψηλών δέντρων.

Η περιοχή προσφέρεται για περιηγήσεις στα πλούσια ελατοδάση των βουνών, για περίπατο στα μονοπάτια που έχουν επιβιώσει στο διάβα των αιώνων, πρωτοχαραγμένα από ανθρώπους της αρχαιότητας.

Στην ιστορική πόλη της Ναυπάκτου

Η Ναύπακτος, που απέχει λίγες μόνο ώρες οδήγησης από την Αθήνα θα σας ταξιδέψει στη μαγεία της ελληνικής υπαίθρου. Η πανέμορφη πόλη βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου και θα κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά σας με την ρομαντική της ατμόσφαιρα.

Κτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πευκόφυτη πλαγιά, η Ναύπακτος διατηρεί ανέπαφο το παραδοσιακό της στοιχείο, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ναυτικά σπίτια και τα όμορφα αρχοντικά.

Περιηγηθείτε σύμφωνα με την εφημερίδα news.gr, στις φιλόξενες γειτονιές της για μια ήρεμη βόλτα, στο κυκλικό λιμάνι της, σύμβολο της πόλης και το ωραιότερο σημείο της, που κοσμείται από δυο καλοδιατηρημένους πύργους στην είσοδο του και κάντε μια βόλτα στον πεζόδρομο του Στενοπάζαρου, όπου θα βρείτε πολλές επιλογές για γευστικές απολαύσεις.

Ανεβείτε στην κορυφή του βενετσιάνικου κάστρου και απολαύστε τη θέα στην πόλη και το λιμάνι και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο.