current views are: 4

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση06:05

Τάρτα με ντομάτες και ξινομυζήθρα

Ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Tις πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του pesto. Aλείφουμε με το pesto μια ταρτιέρα. Kόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αραδιάζουμε στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Tις πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του pesto. Aλείφουμε με το pesto μια ταρτιέρα. Kόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αραδιάζουμε στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Υλικά

για 6 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 8-10 πομοντόρια ή 25-30 ντοματίνια τσέρι
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα φρέσκια
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 ελιές Kαλαμών, σε ροδέλες

Για το pesto πιπεριάς

  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλο εφιλέ
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές. Tις πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του pesto. Aλείφουμε με το pesto μια ταρτιέρα. Kόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αραδιάζουμε στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ρίχνουμε στην ξινομυζήθρα, ρίγανη και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με το τυρί τις ντομάτες και καλύπτουμε με τη σφολιάτα. Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα και ψήνουμε στους 175 οC για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για 5 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.

Tip: Εξίσου νόστιμη γίνεται και με το pesto βασιλικού.


σχετικα αρθρα