current views are: 4

29 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση20:09

Test Drive στον «Πιπίνο» από τον Αβραμόπουλο (φωτό)

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος​ βρέθηκε στο υποβρύχιο «Πιπίνος» μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και πραγματοποίησαν μαζί δοκιμαστική πλεύση του σκάφους.

Δημοσίευση 20:09’
αρθρο-newpost

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος​ βρέθηκε στο υποβρύχιο «Πιπίνος» μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και πραγματοποίησαν μαζί δοκιμαστική πλεύση του σκάφους.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στο υποβρύχιο «Πιπίνος» μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και πραγματοποίησαν μαζί δοκιμαστική πλεύση του σκάφους.

Πρόκειται για το καινούργιο υποβρύχιο τύπου 214 που πρόσφατα καθελκύστηκε, μετά τις καταλυτικές παρεμβάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μήνες κατάφερε και έλυσε ένα γόρδιο δεσμό καταφέρνοντας να περάσει στην ιδιοκτησία του δημοσίου τα τέσσερα υποβρύχια που αν και τα είχαμε χρυσοπληρώσει σκούριαζαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τον νέο ιδιοκτήτη τους να ζητάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μας τα παραδώσει. Μετά την καθέλκυση του «Πιπίνος» ακολούθησε και το «Ωκεανός» ενώ ετοιμάζονται να ριχτούν στη θάλασσα ο «Κατσώνης» και ο «Ματρώζος».

Καταλυτική εμπλοκή στο θέμα αυτό είχε και το ΓΕΝ που δήλωσε ότι μπορεί να αναλάβει την αποπεράτωση των εργασιών στα υποβρύχια με τη συνεργασία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ότι είπε το έπραξε.

Με τα δεδομένα αυτά απόλυτα ικανοποιημένοι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης πήγαν σήμερα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πραγματοποίησαν ολιγόωρο δοκιμαστικό πλου με το υποβρύχιο «Πιπίνος» .

Μετά το δοκιμαστικό πλου, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Στα πλαίσια των πρώτων δοκιμαστικών πλόων βρεθήκαμε σήμερα με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού εδώ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πραγματοποιήσαμε έναν πλου, με τον “Πιπίνο”, αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα της τεχνολογίας που πριν από λίγες μέρες ρίξαμε στο νερό.

Το ελληνικό Ναυτικό, που έχει ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Και θα είναι σημαντικός ο ρόλος του και για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά και για την όποια αποστολή του ανατεθεί στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αρχηγό και βέβαια τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του υποβρυχίου που με την αξιοσύνη, την ικανότητά τους, την εκπαίδευσή τους και την κατάρτισή τους, εγγυώνται τη χρησιμότητα αυτού του όπλου στα χέρια των άξιων ανδρών μας, αλλά και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Να τους ευχηθώ καλούς και ασφαλείς πλόες και όταν είναι σε κατάδυση και όταν είναι στην επιφάνεια. Να έχουν πάντα υγεία και να νιώθουν υπερήφανοι για την αποστολή τους.

Και βέβαια μία ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία.

Όπως είχα την ευκαιρία να πω την πρώτη κιόλας ημέρα και μετά την καθέλκυση του υποβρυχίου αυτού, είναι τα ελληνικά χέρια και τα ελληνικά μυαλά που ολοκλήρωσαν την κατασκευή του.

Οι τεράστιες δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής και ναυπηγοκατασκευαστικής μας βιομηχανίας σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με το υψηλού επιπέδου ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Θα πρέπει να σταθούμε κοντά τους και σιγά-σιγά να λύσουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα, έτσι ώστε αυτή η υποδομή της χώρας να είναι η αιχμή ανάπτυξης και προόδου της Ελλάδος».


σχετικα αρθρα