current views are: 1

30 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση18:14

Παφίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι και το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης σχετικά με την απλή αναλογική.

Δημοσίευση 18:14’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης σχετικά με την απλή αναλογική.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης σχετικά με την απλή αναλογική.

«Ακριβώς τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι πρώτος νόμος που θα κάνω είναι η απλή αναλογική, όμως είπε ότι επειδή πρέπει να κάνω την αλλαγή – αυτή που δεν έγινε ποτέ – θέλω να διατηρήσω αυτό το νόμο. Τα ίδια κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όχι μόνο εκεί αλλά σε όλα», είπε μιλώντας στο MEGA και προσέθεσε:

«Για εμάς το πιο σημαντικό είναι ο λαός να μην πέσει σ’ αυτή την παγίδα του αποπροσανατολισμού, να παρακολουθεί το δικομματικό καβγά στο όνομα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα, αλλά να βγει στο δρόμο να διεκδικήσει, να πει “στοπ” φτάνει μέχρι εδώ».

Τόνισε ότι μέσα στην ΕΕ δεν μπορείς να αλλάξεις ριζικά πολιτική και στην παρατήρηση ότι «μπορείς να βελτιώσεις την θέση σου» είπε ότι καμία συζήτηση δεν γίνεται για το πώς θα δώσουν πίσω στους λαούς αυτά που πήραν, το αντίθετο, «αυτό που συζητάνε είναι το πόσα περισσότερο θα πάρουν απ’ τους εργαζόμενους και το πώς θα εξοικονομήσουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια είπε «στην Περιφέρεια έγινε η μεγάλη “ανατροπή” και η μεγάλη “αλλαγή”. Έφερε η κ. Δούρου τον προϋπολογισμό του κ. Σγουρού με κάποιες μικροβελτιώσεις, ακριβώς στην ίδια λογική. Αυτό που αλλάζει είναι ένα κονδύλι το οποίο το βάζει για να αντιμετωπίσει υποτίθεται την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και σ’ αυτό το κονδύλι το ποσοστό είναι 70%-30%, δηλαδή 70% στις επιχειρήσεις και 30% για την ανεργία και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Το συμπέρασμα είναι ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική. Είναι ο προάγγελος, είναι η γεύση, είναι εικόνα από το μέλλον» υπογράμμισε ο κ. Παφίλης ο οποίος στην υπό μορφή ερωτήματος παρατήρηση ότι «είναι ηττοπαθής η άποψη πως δεν αλλάζει τίποτε» είπε ότι «μπορείς να διεκδικήσεις και να αλλάξεις μερικά πράγματα, μέχρι να ανατρέψεις συνολικά μόνο με μια προϋπόθεση: ότι θα βγει ο λαός στο δρόμο και θα υποχρεώσει την οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις».


σχετικα αρθρα