current views are: 1

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση20:05

H Eλεωνόρα Ζουγανέλη στο Μέγαρο Μουσικής

Η επιθυμία που έγινε απαίτηση!  Δε συμβαίνει συχνά, αλλά αυτήν τη φορά η απαίτηση του κοινού για επανάληψη του αφιερώματος στη Μελίνα Μερκούρη με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ξεπέρασε την επιθυμία και των ίδιων των συντελεστών, ξεπέρασε τις προσδοκίες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Δημοσίευση 20:05’
αρθρο-newpost

Η επιθυμία που έγινε απαίτηση!  Δε συμβαίνει συχνά, αλλά αυτήν τη φορά η απαίτηση του κοινού για επανάληψη του αφιερώματος στη Μελίνα Μερκούρη με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ξεπέρασε την επιθυμία και των ίδιων των συντελεστών, ξεπέρασε τις προσδοκίες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Νοεμβρίου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η επιθυμία που έγινε απαίτηση!  Δε συμβαίνει συχνά, αλλά αυτήν τη φορά η απαίτηση του κοινού για επανάληψη του αφιερώματος στη Μελίνα Μερκούρη με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ξεπέρασε την επιθυμία και των ίδιων των συντελεστών, ξεπέρασε τις προσδοκίες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών επαναλαμβάνεται για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 7 & 8 Νοεμβρίου.

Έτσι θα έχουν  την ευκαιρία να την απολαύσουν όσοι δεν ήταν δυνατό να χωρέσουν στη sold out παράσταση του Ηρωδείου στις 10 Ιουλίου.

Για δύο παραστάσεις ακόμα λοιπόν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ντύνεται τα τραγούδια της Μελίνας. Ένα στοίχημα που έβαλε το καλοκαίρι που μας πέρασε και το κέρδισε. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αναμετρήθηκε με τα τραγούδια της Μελίνας. Με τα τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου, του Τσιτσάνη, του Κουρτ Βάιλ και κατάφερε να συγκινήσει. Κατάφερε να τα κάνει να στέκουν σήμερα λαμπερά και αληθινά. Κατάφερε να τα ακούμε με τη φωνή της. Κατάφερε να φέρει ένα σπάνιο ρεπερτόριο στα αυτιά του νεώτερου κοινού που την ακολουθεί. Και κατάφερε με τις ενορχηστρώσεις και με απόλυτο σεβασμό σε αυτά να τα φέρει στο 2014. 

Ένα αφιέρωμα γιορτής και μνήμης γιατί τα τραγούδια της Μελίνας είναι η ίδια η Μελίνα. Λένε την ιστορία μιας γυναίκας που αγάπησε και λατρεύτηκε. Που πόνεσε. Που γέλασε. Που διεκδίκησε. Που ερωτεύτηκε. Που θύμωσε. Που γλέντησε. Στον υπερθετικό βαθμό όλα. Ενός κοριτσιού από την Αθήνα που έκανε τις Κάννες να χορεύουν συρτάκι. Μιας γυναίκας από την Ελλάδα που βρέθηκε αποκλεισμένη από τον τόπο που περισσότερο αγάπησε. Και άρχισε να τον τραγουδάει. Μιας Ελληνίδας πολιτικού που έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για το όραμά της. Τα τραγούδια της Μελίνας είναι η ίδια η Μελίνα. Μια γυναίκα σύμβολο. Μια γυναίκα είδωλο. Η Στέλλα, η Ίλυα της μεγάλης οθόνης. Η Μπλανς, η Αλεξάνδρα ντε Λάγκο, η Τζένη των πειρατών του σανιδιού.

Και στις παραστάσεις αυτές στο Μέγαρο Μουσικής, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα έχει στο πλευρό τη σπουδαία ηθοποιό Μπέτυ Βαλάση. Τη παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας.

Η παράσταση στο Ηρώδειο ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει τέλος Οκτωβρίου  σε διπλό cd με τίτλο “Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς” – Τα τραγούδια της Μελίνας».


σχετικα αρθρα