current views are: 2

4 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:50

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί από την πρωτοβουλία Δένδια για τα στεγαστικά (Βίντεο)

Νέα κόντρα στους κόλπους της κυβέρνησης έφερε η πρωτοβουλία του απερχόμενου υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, να προχωρήσει σε προαναγγελία σχετικά με τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια. 

Δημοσίευση 07:50’
αρθρο-newpost

Νέα κόντρα στους κόλπους της κυβέρνησης έφερε η πρωτοβουλία του απερχόμενου υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, να προχωρήσει σε προαναγγελία σχετικά με τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια. 

Νέα κόντρα στους κόλπους της κυβέρνησης έφερε η πρωτοβουλία του απερχόμενου υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, να προχωρήσει σε προαναγγελία σχετικά με τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια
 
Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκαν τριγμοί και αντιδράσεις αποδίδοντας τη ρύθμιση σε προσωπική πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια η οποία μάλιστα είναι λανθασμένη καθώς θα φέρει αναταραχή στην αγορά και θα επηρεάσει και τους συνεπείς δανειολήπτες. 
 
Ο κ. Δένδιας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη υπεραμύνθηκε των χειρισμών του υποστηρίζοντας πως οι περισσότερες τράπεζες γνωρίζουν το σχέδιο και συμφωνούν. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το αν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει σε προαναγγελία και για τα στεγαστικά είπε πως δεν χρειάζεται να ενημερώσει για κάτι που είναι στις αρμοδιότητες του υπουργείου του. 
 
Από το ίδιο το υπουργείο όμως υπάρχουν αντιδράσεις καθώς ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ άδειασε τον κ. Δένδια λέγοντας πως πρόκειται για προσωπικές τους απόψεις;όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Δένδιας υποστήριξε χθες στην τοποθέτηση του,  ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μάλιστα είπε πως δεν υπάρχει καν έτοιμο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει η ρύθμιση για τα στεγαστικά. 
 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη η οποία επικριτική ούσα είπε πως «με την οικονομία δεν παίζεις γιατί μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ». Πρόσθεσε μάλιστα πως όπως οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται, έτσι δεν προαναγγέλλεις και μια τέτοια ρύθμιση. 
 
T.A.

σχετικα αρθρα