current views are: 1

4 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:12

Δερμεντζόπουλος: Μαθήματα και μέσα στο Πάσχα εάν συνεχιστούν οι καταλήψεις

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των σχολείων που είναι υπό κατάληψη, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Δημοσίευση 14:12’
αρθρο-newpost

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των σχολείων που είναι υπό κατάληψη, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των σχολείων που είναι υπό κατάληψη, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, τονίζοντας προειδοποιώντας για μαθήματα μέσα στο Πάσχα, εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

«Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό», είπε ο υφυπουργός στον Βήμα Fm και προειδοποίησε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα» και πρόσθεσε:

«Μέχρι τρεις μέρες κατάληψη, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε, ανάλογα με την εξέλιξη».

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε, επίσης πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος επικαλέστηκε χθες, μιλώντας στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα.

 

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως μειώνεται ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια φθάνουν τα 48, ενώ χθες τα κατειλημμένα από μαθητές σχολεία, ξεπερνούσαν τα 100. Ειδικότερα υπό κατάληψη βρίσκονται 15 σχολεία στην Αχαΐα, 20 στην Ηλεία και 13 στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος «η μείωση του αριθμού των υπό κατάληψη σχολείων δείχνει ότι πρυτανεύουν η λογική και η ψυχραιμία».