current views are: 3

6 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:48

Ολοκληρώθηκε το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (φωτό)

Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των φοιτητών, των μαθητών και των καθηγητών που ξεκίνησε το μεσημέρι από τα Προπύλαια.

Δημοσίευση 10:48’
αρθρο-newpost

Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των φοιτητών, των μαθητών και των καθηγητών που ξεκίνησε το μεσημέρι από τα Προπύλαια.

Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των φοιτητών, των μαθητών και των καθηγητών που ξεκίνησε το μεσημέρι από τα Προπύλαια.

Από τις 12 είχαν συγκεντρωθεί οι φοιτητές που πρόσκεινται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), οι οποίοι λίγο πριν από τις 2, μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν στη Βουλή.

Στις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν μαθητές γυμνασίου και λυκείου, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αλλά και καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων.

Ακολούθησε δεύτερη πορεία η οποία έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν:

  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!
  • Να μετατραπούν πανεπιστημιακά ακίνητα και δημόσια κτίρια σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών! Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος!
  • Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστήριο ή θεωρία! Κανένας πρωτοετής από μεταγραφή να μη χάσει το 1ο εξάμηνο!
  • Να φύγουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι από τις σχολές! Έξω η εταιρεία security από το ΕΚΠΑ!
  • Να μην περάσει ο νέος Οργανισμός που εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
  • Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751 ευρώ! Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών! Να μη διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!
  • Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στην ειδικότητα, στην επίβλεψη του ιδρύματος! Με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα!

Μαθητές γυμνασίων και λυκείων με τη σειρά τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο Νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων με την οποία γίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ζητούν βιβλία και πλήρωση των κενών σε καθηγητές.

Στις 7 Νοέμβρη, στις 10.00, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωλογικού, Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Ιστορικού – Αρχαιολογικού και Τούρκικων Σπουδών του ΕΚΠΑ θα πάνε στο κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και θα απαιτήσουν συνάντηση με τον πρύτανη για να του θέσουν τις διεκδικήσεις τους και να απαιτήσουν να πάρει θέση για τα μεγάλα προβλήματα των φοιτητών του Ιδρύματος. 


σχετικα αρθρα