current views are: 1

17 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:37

Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου (φωτό)

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα με εκατοντάδες πολίτες να ετοιμάζονται για την μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 

Δημοσίευση 10:37’
αρθρο-newpost

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα με εκατοντάδες πολίτες να ετοιμάζονται για την μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα με εκατοντάδες πολίτες να ετοιμάζονται για την μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα χιλιάδες πολίτες έσπευσαν στον ιστορικό χώρο του πανεπιστημίου και κατέθεσαν στεφάνια ή άφησαν λουλούδια στη μνήμη των εξεγερθέντων για να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του 1973.

Πολλά είναι τα μικρά παιδιά που με τους γονείς ή τους παππούδες τους που πήγαν για να αφήσουν ένα γαρίφαλο. Η πόρτα του Πολυτεχνείου είναι καλυμμένη με κόκκινα γαρίφαλα και ζωγραφιές μικρών παιδιών με μηνύματα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Στη διάρκεια της ημέρας, πολιτικά πρόσωπα βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι εκ μέρους του κόμματος τους. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου βρέθηκε από νωρίς στο σημείο και κατέθεσε σεφάνι. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές, κ. Κουρουμπλή, Βίτσα και Βούτση άφησαν στεφάνι στο μνημείο, ενώ λίγο μετά τις 12.30 παραβρέθηκε και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία άφησε ένα γαρύφαλλο φωνάζοντας «Αθάνατοι».

Ο κ. Βούτσης σε δηλώσεις του σημείωσε: «Θυμάμαι την εξέγερση του Νοέμβρη, τους αγώνες του λαού μας. Ενθαρρύνουμε και τιμάμε τους αγώνες του σήμερα για μια νέα μεταπολίτευση, έτσι ώστε ο λαός μας να φύγει από την κατάντια που τον έχουν σπρώξει. Τιμάμε τους αγώνες που είναι για τη μνήμη απέναντι στη λήθη».

Εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος

Να σημειωθεί ότι η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική στον χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά και στη γύρω περιοχή, ενώ έχουν αρχίσει οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν το μεσημέρι και η πορεία προς το Σύνταγμα και την πρεσβείας της Αμερικής, θα ξεκινήσει στις 15.00 το απόγευμα. Κλειστός, από τις 12 το μεσημέρι, είναι ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, ενώ από τις 2 το μεσημέρι θα κλείσουν και οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Κλειστοί θα είναι και πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τη διευκόλυνση διέλευσης της πορείας, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.


σχετικα αρθρα