current views are: 2

21 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:10

Ο Σταθάκης κινείται… ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή. Είναι τυχαίο;

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι ένας εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι ένας εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι ένας εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι Νίκος Παππάς, δεν είναι Πάνος Σκουρλέτης, αλλά μετά την απομάκρυνση του Γιάννη Μηλιού, είναι- μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη- εκ των στενών συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά. Ως εκ τούτου, η χθεσινή δήλωση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή βουλή, έπεσε σαν βόμβα στην Κουμουνδούρου.  

Ο Γ. Σταθάκης κάλεσε την κυβέρνηση να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές: «Ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι οι 180, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έλθει σε μια συμφωνία για την ημέρα. Την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε».  

Ο Ν. Παππάς, έσπευσε να τον αδειάσει. Το ίδιο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρώτος γιατί γνωρίζει καλά ότι η επίσημη γραμμή είναι αυτή που έχει εκφράσει ο Α. Τσίπρας και συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις: Εκλογές εδώ και τώρα. Ο δεύτερος γιατί, παρά την διορθωτική δήλωση που έγινε,  μάλλον δεν είναι απολύτως βέβαιος ότι ο Γ. Σταθάκης έκανε λάθος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως διακηρύττει ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναινετικά, μπορεί να εκλεγεί μόνο από τη νέα Βουλή. Αφού προηγηθούν εκλογές στις οποίες πιστεύει ακράδαντα ότι θα κερδίσει.  

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στελέχη του, που εκτιμούν ότι υπό προϋποθέσεις, ενδέχεται να γίνει αυτό που πρότεινε και μετά διόρθωσε ο Σταθάκης. Να υπάρξει συμφωνία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι κάλπες να ακολουθήσουν. Πρόκειται για στελέχη που έχουν σφαιρική αντίληψη για τα τεκταινόμενα σε Ευρώπη και Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της οικονομίας. Κυρίως για το τι σημαίνει ελληνική κυβέρνηση με αδυσώπητη κόντρα με τους δανειστές και τις αγορές, αλλά και τι προοιωνίζει μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τις τράπεζες.  

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Λαφαζάνης. Για αυτό και έσπευσε να δηλώσει κατηγορηματικά «καμιά συναίνεση για Πρόεδρο από αυτή τη Βουλή» αλλά και να γκρινιάξει για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν στο city του Λονδίνου ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης προκειμένου να συναντηθούν εκπροσώπους Hedge Funds. 

 


σχετικα αρθρα