current views are: 2

21 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:37

Εξέγερση με ομήρους στον Κορυδαλλό- Προσπάθησαν να αποδράσουν (Βίντεο και φωτό)

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των φυλακών.

Δημοσίευση 08:37’
αρθρο-newpost

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των φυλακών.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διαπραγμάτευσης μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών παρουσία του Εισαγγελέα και των κρατουμένων που βρίσκονται, έπειτα από εξέγερση, στο θυρωρείο του αρχιφυλακείου του Κορυδαλλού για να απεγκλωνιστούν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν στην ουσία «όμηροι». Οι υπάλληλοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επιστρέψει στα πόστα τους, όπως και οι κρατούμενοι που βρίσκονται στα κελιά τους ενώ έρευνα γίνεται στους ταραξίες.

«Τουλάχιστον 20 κρατούμενοι προσπάθησαν να βγουν προς τα έξω, όταν γύρω τις 10 το πρωί εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο των φυλακών και επιτέθηκαν σε υπαλλήλους τους οποίους και τραυμάτισαν» εξηγεί στο newpost, o πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων κ. Σπύρος Καρακίτσος.

Η ομηρία των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων άρχισε όταν σε έξαλλη κατάσταση κρατούμενοι έσπασαν την πόρτα του αρχιφυλακείου. Οι φύλακες πρόλαβαν και κλείστηκαν σε δωμάτιο ασφαλείας όπου και ήταν εγκλωβισμένοι.

Ο αναβρασμός επικρατούσε από το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των φυλακών, Άγιος Παύλος

Όλα φαίνεται να άρχισαν από έλεγχο σε συγγενή κρατούμενου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η συγγενής έφερε μαζί της μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που θα προμήθευε την… μισή φυλακή. Έξαλλοι κρατούμενοι, όταν την «τσάκωσαν» οι υπάλληλοι άρχισαν να φωνάζουν και να προκαλούν ζημιές στο χώρο του ψυχιατρείου και ακολούθησε πανικός για αρκετή ώρα.

 


σχετικα αρθρα