current views are: 1

21 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:30

Διακοπές συνεδριάσεων αποφάσισαν οι διοικητικοί δικαστές

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί δικαστές σε όλη τη χώρα.

Δημοσίευση 16:30’
αρθρο-newpost

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί δικαστές σε όλη τη χώρα.

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί δικαστές σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, και αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν ολιγόλεπτη διακοπή των συνεδριάσεων.

Οι διοικητικοί δικαστές διαμαρτύρονται για: 

  1. Την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης,
  2. Τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη,
  3. Το νομοσχέδιο για τον Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας,
  4. Την μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, όπως είναι αυτές του μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστές για τις μειώσεις των αποδοχών τους, κ.λπ.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ψήφισμά της επισημαίνει ότι έχουν υπόψη τους την «κυβερνητική πρόθεση άμεσης ψήφισης νομοσχεδίου, με το οποίο θεσπίζεται γενικευμένο σύστημα υποχρεωτικών εξωδιοικητικών και εξωδικαστικών ενδικοφανών διαδικασιών επίλυσης διοικητικών διαφορών, μέσω αμφίβολου αμεροληψίας, χρονοβόρας, δαπανηρής και αναποτελεσματικής για τον Έλληνα πολίτη διαδικασίας, που αποτρέπει την προσφυγή του στο δημόσιο αγαθό της Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζουν:

Η «αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από υποθέσεις, μέσω του περιορισμού του δικαιώματος δικαστικής προστασίας και της λόγω αυξημένου κόστους και άλλων πρακτικών αποτροπής των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων και εν γένει υποστηρικτικών δομών των δικαστηρίων και δικαστών», «δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για το μέλλον της Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων». 


σχετικα αρθρα