current views are: 2

23 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση01:30

Apple: Δίνει έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες των επερχόμενων iPhone

Ένα μεγάλο άλμα ενδέχεται να κάνει η Apple, σε επίπεδο camera στην επόμενη γενιά iPhone, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daring Fireball και τον John Gruber.

Δημοσίευση 01:30’
αρθρο-newpost

Ένα μεγάλο άλμα ενδέχεται να κάνει η Apple, σε επίπεδο camera στην επόμενη γενιά iPhone, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daring Fireball και τον John Gruber.

Ένα μεγάλο άλμα ενδέχεται να κάνει η Apple, σε επίπεδο camera στην επόμενη γενιά iPhone, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daring Fireball και τον John Gruber. Σέ ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast The Talk Show, o Gruber δήλωσε πως άκουσε τι συζήτηση από στόμα σε στόμα, η οποία έκανε λόγο για έντονη δραστηριότητα ειδικών, με στόχο σημαντικές βελτιώσεις για την camera του επερχόμενου iPhone.

Όπως αναφέρει: «Το συγκεκριμένο πράγμα που άκουσα, είναι πως τα επόμενα χρόνια η camera του iPhone θα έκανε ένα μεγάλο άλμα. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσαν με αυτό, άλλα άκουσα για την ενσωμάτωση ενός παράξενου συστήματος δύο φακών για την κύρια camera, δίνοντας της δυνατότητα, αυτοί οι δύο φακοί, να συλλάβει φωτογραφίες που προσεγγίζουν το αποτέλεσμα των DSLR. Στη ουσία, ο Gruber αναφέρεται σε παρόμοια τεχνική camera, με τη Duo Lens camera, η οποία ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο HTC One (M8). Σε αυτήν τη συσκευή ο βοηθητικός αισθητήρας, συνδυάζεται με ένα νέο «Ultrapixel» αισθητήρα o οποίος επιτρέπει τη διείσδυση περισσότερου φωτός, βελτιώνοντας την ποιότητα της φωτογραφίας».

Ο δευτερεύον φακός χρησιμοποιείται για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών για την εικόνα στον πρωτεύοντα φακό, επιτρέποντας τη μετακίνηση του εστιακού σημείου. Ένα άλλο σύστημα διπλών φακών το οποίο ενδεχομένως να ενσωματωθεί στο iPhone, φαίνεται να αναπτύσσεται από την εταιρεία Corephotonics. Το σύστημα αυτό της εταιρείας, εκμεταλλεύεται την ύπαρξη των δύο φακών, εναλλάσσοντας εστιακά μήκη για μεγέθυνση μακρινών θεμάτων, χωρίς την παρουσία παραδοσιακού zoom.

Με τους δύο φακούς το σύστημα Corephotonics, συγκρίνει τις εικόνες που λαμβάνονται και από τους δύο, επιλέγοντας τις πιο καθαρές από πλευράς pixel, καθώς και τις καλύτερες φωτογραφίες στο σύνολό τους. Χρησιμοποιεί επίσης φακό ο οποίος συλλαμβάνει μονοχρωματικές φωτογραφίες, βελτιώνοντας την πιστότητα με την ανοχή πρόσθετου φωτός. Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν το γεγονός, πως δεν υπάρχουν, παρά ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το τι σκέφτεται η Apple για το επερχόμενο iPhone και είναι δύσκολο να πούμε πως ένα δυναμικό σύστημα δύο φακών, θα μπορούσε να ενσωματωθεί και να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο όπως στα παραπάνω δύο παραδείγματα.


σχετικα αρθρα