current views are: 1

23 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:04

Καθηγητής ζητούσε χρήματα από τους φοιτητές για να τους περάσει στο μάθημα!

Ειδικές τιμές για να… περάσουν το μάθημα οι φοιτητές του είχε βγάλει αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Δημοσίευση 17:04’
αρθρο-newpost

Ειδικές τιμές για να… περάσουν το μάθημα οι φοιτητές του είχε βγάλει αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Ειδικές τιμές για να… περάσουν το μάθημα οι φοιτητές του είχε βγάλει αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ο πανεπιστημιακός διδάσκαλος -τον οποίο οι συνάδελφοί του αποκαλούσαν «ψιλικατζή» – για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ και για το «6» ζητούσε 250 ευρώ.

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο ο φοιτητής που ήθελε να βαθμολογηθεί με «6» θα έβαζε στο φακελάκι 250 ευρώ, όποιος ήθελε «7» θα έβαζε 280 ευρώ, για βαθμό «8» 300 ευρώ, για «9» το ποσό των 350 ευρώ και για «10», 400 ευρώ.

Ο καθηγητής ρωτούσε τους φοιτητές τι βαθμό ήθελαν και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο ζητούσε το ανάλογο ποσό, μέσω συνεργάτη του, ενώ δεν σήκωνε «παζάρια» όταν οι φοιτητές του έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα και απαιτούσε απαρέγκλιτα το ποσό που είχε καθορίσει στον τιμοκατάλογο, αν φυσικά ήθελαν να περάσουν το μάθημα.

Στον αναπληρωτή καθηγητή είχε ανατεθεί η εξέταση μαθήματος άλλου καθηγητή, ο οποίος νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι εξετάσεις ήταν γραπτές.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ο καθηγητής απολύθηκε οριστικά από το πανεπιστήμιο. 

Είχε προηγηθεί η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, ποινή που επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής του καθηγητή καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση.


σχετικα αρθρα