current views are: 1

24 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:58

H «Άννα Φρανκ» έκανε πρεμιέρα (φωτό)

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο Χυτήριο, η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ».

Δημοσίευση 11:58’
αρθρο-newpost

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο Χυτήριο, η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ».

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο Χυτήριο, η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ».

Την παράσταση προλόγισε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος που μίλησε για το έργο μέσα από την ειδικά για την περίσταση στημένη οθόνη: «H Άννα Φρανκ τίμησε τον άνθρωπο και τις αξίες του. Είναι ευθύνη της ανθρωπότητας, να μην αφήσει ποτέ ξανά τις ιδεολογίες να μειώσουν και να εξευτελίσουν τον άνθρωπο. Άλλο οι ιδέες και άλλο τα ιδεολογήματα, όπως είναι ο φασισμός». Παρούσα στο Χυτήριο και η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα η ίδια της τυφλής βίας του ρατσισμού, η οποία είπε φανερά συγκινημένη: «Καμία προσωπική ιστορία δεν έχει σημασία μπροστά στην ιστορία και τους αγώνες των λαών. Ο αγώνας για τις ιδέες δε σταματά, παρά μόνον αν εμείς το επιτρέψουμε».

Καταλήγοντας ταυτίστηκε με την ηρωίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κατά βάθος καλοί». Με τη σειρά του, ο  συγγραφέας, αρθρογράφος και βασικός εκφωνητής του ραδιοσταθμού των φοιτητών στην εξέγερση του ’73, Δημήτρης Παπαχρήστος σημείωσε: «Ήρθε η ώρα του όλοι μαζί και κανείς πια μόνος του, μόνον έτσι μπορούμε να σκοτώσουμε τα λογής λογής τέρατα».

Το έργο και την παράσταση τίμησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κουρουμπλής και Άννα Χατζησοφιά, ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Βουλής Τάκης Κάμπρας, οι εικαστικοί Κωστής Γεωργίου και Δημήτρης Ταλαγάνης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Πλειός, ο πολιτικός αναλυτής Στράτος Φαναράς, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Λιάρος, Βασίλης Μπουζιώτης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, η τραγουδίστρια Γιώτα Γιάννα, η σκηνοθέτις Νανά Νικολάου, οι ηθοποιοί Νίκος Γαλανός, Γιάννης Καρατζογιάννης, Θάνος Καληώρας, Νίκος Ορφανός, Μίνα Χειμώνα, Βίκυ Μαραγκάκη, Βασίλης Παλαιολόγος, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Ναταλία Καλημερατζή, ο σεναριογράφος Πάνος Αμαραντίδης και δεκάδες άλλοι που χειροκρότησαν θερμά και τους ομιλητές και τους συναδέλφους τους.

Στον κήπο του Χυτηρίου, μετά το τέλος της παράστασης, στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε, όλοι έκαναν λόγο για μια πραγματικά μεγάλη παράσταση, αντάξια του έργου και της διαχρονικής  αξίας του. Ήταν ένα πολιτικό γεγονός εκτός από μια επιτυχημένη καλλιτεχνική πρεμιέρα, σχολίαζαν.     

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία

(Πραγματοποιούνται παραστάσεις για σχολεία και εκτός έδρας, κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους σχολικές περιφέρειες. Η παράσταση απευθύνεται και σε γκρουπ μαθητών ή συλλόγους, τόσο ενηλίκων όσο και ανηλίκων. Δέχεται μαθητές και κατά τη διάρκεια των βραδινών παραστάσεων.)

Παρασκευή στις 8.00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.