current views are: 2

25 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:02

Ρυμουλκείται προς την Κρήτη το πλοίο με τους μετανάστες (φωτό)

Από τη φρεγάτα «Ύδρα» ρυμουλκείται το φορτηγό πλοίο στο οποίο επιβαίνουν οι 700 μετανάστες.

Δημοσίευση 06:02’
αρθρο-newpost

Από τη φρεγάτα «Ύδρα» ρυμουλκείται το φορτηγό πλοίο στο οποίο επιβαίνουν οι 700 μετανάστες.

Από τη φρεγάτα «Ύδρα» ρυμουλκείται το φορτηγό πλοίο στο οποίο επιβαίνουν οι 700 μετανάστες.

Η ρυμούλκηση του πλοίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 και μισή το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από μια δραματική προσπάθεια και υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ και το ύψος των κυμάτων φτάνει τα 3 μέτρα.

Το φορτηγό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό κατευθύνεται προς την Ιεράπετρα, διαδικασία που θα χρειαστεί 8-10 ώρες.

Το πλοίο, πάντως, δεν θα δέσει στο λιμάνι εξαιτίας των φόβων για τον ιό Έμπολα, αλλά και των πληροφοριών περί ενόπλων μεταξύ των επιβαινόντων.

Θρίλερ από το πρωί

Το φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, βρέθηκε το πρωί ακυβέρνητο, στο έλεος της κακοκαιρίας, 30 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Το πλοίο ζυγίζει 2.000 τόνους.

Άμεση η κινητοποίηση εμπορικού και πολεμικού ναυτικού

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΝ, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. 

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης ένα super puma προσέγγισε το πλοίο και στο πλοίο κατέβηκε ένας εκ των διασωστών, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσει στο συντονισμό της επιχείρησης.

Η προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου από τα εμπορικά πλοία το μεσημέρι απέβη άκαρπη, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ τα κύματα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 3 μέτρα. 

Στην Κρήτη ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Εσπευσμένα μεταβαίνει στην Κρήτη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας.

Όπως δήλωσε στο newpost, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, λίγο μετά τις 9 το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ιεράπετρας, παρουσία του δημάρχου και τοπικών φορέων, προκειμένου να αποφασιστεί που και πώς θα φιλοξενηθούν οι 700 μετανάστες που επιβαίνουν στο εγκαταλειμμένο πλοίο.

Γ.Κοκ. -Ντ.Κ.


σχετικα αρθρα