current views are: 1

26 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση21:27

Απεργιακό «μπλακ αουτ» την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Με την ελπίδα της μαζικής συμμετοχής, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους, αύριο, Πέμπτη, σε 24ωρη απεργία.

Δημοσίευση 21:27’
αρθρο-newpost

Με την ελπίδα της μαζικής συμμετοχής, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους, αύριο, Πέμπτη, σε 24ωρη απεργία.

Με την ελπίδα της μαζικής συμμετοχής, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους, αύριο, Πέμπτη, σε 24ωρη απεργία.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και ΜΕΤΑ(Mέτωπο Ταξικής Ανατροπής) αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλούν τους εργαζόμενους,τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, στην Πανεργατική Γενική Απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν από το πρωί. 

Ποιοι συμμετέχουν 

Στην απεργία συμμετέχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, δάσκαλοι, καθηγητές, εμποροϋπάλληλοι,, ενώ σε πολλές πόλεις της περιφέρειας συμμετέχουν και οι Εμπορικοί Σύλλογοι που έλαβαν απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, μετρό, τραμ και τρόλεϋ..Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϋ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι 09:00 και από 21:00 έως τη λήξη βάρδιας, οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από την έναρξη της βάρδιας έως 10:00 και από 16:00 έως τη λήξη βάρδιας, οι εργαζόμενοι στο τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως 09:00 και από 17:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Τι διεκδικούν 

«Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, αυτή η επιδίωξη επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων».  «Όμως», συμπληρώνει, «οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας». 

Στη δική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ αναφέρει πως «η κυβέρνηση δυστυχώς μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εντείνει τα ήδη εφιαλτικά προβλήματα των εργαζομένων ,των συνταξιούχων ,των ανέργων. Ένας προϋπολογισμός που καθιστά για ακόμη μία φορά μόνιμα φορολογικά υποζύγια τους πιο αδύναμους ,που εξαθλιώνει την κοινωνία, που συντηρεί την ίδια σκληρή πραγματικότητα για κάθε Ελληνική οικογένεια».

Το ΠΑΜΕ θέλει με αυτήν την απεργία «να δώσει απάντηση στα ήδη ανοιχτά, αλλά και στα νέα μέτωπα που δημιουργεί η επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με παράλληλο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων». 

Που θα συγκεντρωθούν 

Από νωρίς το πρωί θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

  • Οι εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν, στις 11, στην πλατεία Ομονοίας.
  • Από τις 10 και μισή θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα Χαυτεία όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.