current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:05

Αυγά λαχταριστά φούρνου

Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από μια φέτα μπέικον.

 

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από μια φέτα μπέικον.

 

Υλικά

Φορμάκια κατάλληλα για φούρνο

  • 2 μεγάλα αυγά φρέσκα
  • 1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
  • κόκκινο πιπέρι για γεύση
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 φέτες μπέικον κομμένες στη μεση
  • φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
  • 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψωμί

Εκτέλεση

Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από μια φέτα μπέικον.

Βάζετε ένα ένα τα 2 αυγά σε κάθε πυρίμαχο μπολ. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.
Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.


σχετικα αρθρα