current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:02

Μπακογιάννη: Να μην κλείσει η Βουλή τα Χριστούγεννα – Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα

Επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας μάλιστα να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα. 

Δημοσίευση 10:02’
αρθρο-newpost

Επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας μάλιστα να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα. 

Επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας μάλιστα να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα. 

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως «κάθε μέρα που περνάει, με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας».

Θέλοντας να καταδείξει το επείγον της κατάστασης, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε:

«Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα.

Όπως ανέφερε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών «με υπευθυνότητα και αλήθεια και από εκεί και πέρα ο λαός είναι ο κριτής όλων μας».

Επίσης, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως «δεν  είμαστε στο “πάρα πέντε”, είμαστε στο “και πέντε”. Οι κορώνες λαικισμού έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους δανειστές μας, και κατέληξε: «Σήμερα η επιλογή είναι μία – εθνική συνεννόηση στα βασικά. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτή η εικόνα».

Η βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι «οι ξένοι βλέπουν Ελλάδα. Δεν βλέπουν τον Α τον Β τον Γ. Οπως εμείς τους βλέπουμε και λέμε οι ξένοι. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε κρίση βαθιά πολιτική. Όχι οικονομική. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών με υπευθυνότητα και αλήθεια και από εκεί και πέρα ο λαός είναι ο κριτής όλων μας».

Σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν και από τις επαφές των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό στο Λονδίνο, σημείωσε: «Για να μπορέσει να κρατικοποιήσει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βάλει άλλους τρεις ΕΝΦΙΑ».

Τέλος, χαρακτήρισε «ψυχρολουσία» για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έγιναν με την ενημέρωση στο Λονδίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παράτασης του Μνημονίου είπε πως «θα ήταν μια λύση η παράταση του Μνημονίου, υπό συγκεκριμένους όρους», και «από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάθε μέρα που περνάει, με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας, είναι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας».

 


σχετικα αρθρα