current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:40

Συνάντηση Μπακογιάννη-Καμίνη για τα προβλήματα της Αθήνας

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Δημοσίευση 17:40’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα. Η βουλευτής της πρότεινε στον Γιώργο Καμίνη να συγκροτηθεί Συμβουλευτικό Σώμα, από τους διατελέσαντες Δημάρχους Αθηναίων, για την αντιμέτωπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων της πόλης. 

«Πλέον, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα αφορούν μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού και αγγίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία της μεσαίας τάξης. Το Συμβουλευτικό Σώμα θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων με τις υπηρεσίες του και τις πολιτικές που αναπτύσσει, προτείνοντας νέες δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης. Η πόλη μας, η Αθήνα, έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη από ένα ευρύ δίκτυο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και γι’ αυτό χρειάζεται την ενεργοποίηση όλων μας» τόνισε η κα Μπακογιάννη.
 
Στην επιστολή της προς το δήμαρχο αναφέρει:

 
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
 
Όπως είχα την ευκαιρία να σας εξηγήσω από κοντά, προτείνω με απόφασή σας να συγκροτηθεί Συμβουλευτικό Σώμα από τους διατελέσαντες Δημάρχους Αθηναίων. Τα πρόσωπα που υπηρέτησαν την πόλη της Αθήνας από τη θέση του Δημάρχου, έχουν ισχυρό ενδιαφέρον και αγωνία για την εξέλιξη των θεμάτων της πόλης, διαθέτουν κύρος, γνώσεις, εμπειρίες και δυνατότητες να βοηθήσουν την εκάστοτε Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων της πόλης. Αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο και θα επιφέρει καινοτόμο αλλαγή στις συνήθεις πρακτικές ασυνέχειας που κυριαρχούν στο διοικητικό και πολιτικό σύστημα της χώρας. Η συγκρότηση του Συμβουλευτικού Σώματος για την Αθήνα, θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πλαισίου σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης στην πόλη της Αθήνας.

Το Συμβουλευτικό Σώμα για την Αθήνα από τους διατελέσαντες Δημάρχους Αθηναίων θα υποστηρίζει το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή ad hoc σε θέματα ή δράσεις που ο ίδιος ο Δήμαρχος θα ζητά την συνδρομή του. Ο χαρακτήρας  της παρέμβασής του θα είναι συμβουλευτικός/γνωμοδοτικός και θα στοχεύει, μέσω παρεμβάσεων στην κοινή γνώμη, τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τους κοινωνικούς εταίρους, στη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την προώθηση καινοτομικών δράσεων και πολιτικών για την Αθήνα.

Μία από τις πρώτες δράσεις του Συμβουλευτικού Σώματος θα μπορούσε να είναι η εξέταση τρόπων για τη υποστήριξη πολιτικών και πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση.

Ο Δήμος Αθηναίων, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της μεγάλης ύφεσης και της κλιμάκωσης της κρίσης, κατόρθωσε – έστω και με περιορισμένους πόρους – να δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης με την παράλληλη ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Μπορεί μέσα από αυτές τις δράσεις  να αντιμετωπίζονται ad hoc ακραίες περιπτώσεις και περιστατικά συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα (άστεγοι, άποροι, χωρίς τροφή κλπ).

Η μακρά ύφεση, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, το μαζικό κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντός των ορίων του Δήμου, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των συμπολιτών μας που βρίσκονται εκτός του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών επιδεινώνουν την κοινωνική κρίση.

Πλέον, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα αφορούν μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού και αγγίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία της μεσαίας τάξης. Το Συμβουλευτικό Σώμα θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων με τις υπηρεσίες του και τις πολιτικές που αναπτύσσει,  προτείνοντας νέες δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων φτώχειας, και κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η πόλη μας, η Αθήνα, έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη από ένα ευρύ δίκτυο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και γι’ αυτό χρειάζεται την ενεργοποίηση όλων μας.


σχετικα αρθρα