current views are: 7

28 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:44

Προφυλακιστέος ο πιστολέρο του Μικρολίμανου – Νέα τροπή στην υπόθεση

Προφυλακιστέος κρίθηκε για την επίθεση στο Μικρολίμανο ο Αλβανός πιστολέρο.

Δημοσίευση 05:44’
αρθρο-newpost

Προφυλακιστέος κρίθηκε για την επίθεση στο Μικρολίμανο ο Αλβανός πιστολέρο.

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου, άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Εναντίον του 31χρονου δράστη της επίθεσης που δεν θέλησε να έχει συνήγορο, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Την ίδια ώρα, η υπόθεση της αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο πήρε νέα τροπή έπειτα και από τις χθεσινές συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. συνεργών του δράστη σε συμμορία.

Χθες, ο αρχηγός της σπείρας δολοφόνων συνελήφθη σε διαμέρισμα στα Σεπόλια και όπως προέκυψε εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και φέρεται να είναι ο νο. 1 εκτελεστής της αλβανικής μαφίας. O ίδιος, μάλιστα, παλαιότερα είχε αναλάβει τη δολοφονία αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως ανακοίνωσαν ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος, Παναγιώτης Στάθης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, μεταξύ των οποίων και ο «πιστολέρο» του Μικρολίμανου.

Οι άλλες δύο συλλήψεις αφορούν 23χρονο που παρείχε κατάλυμα στον 31χρονο, στο ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, για να αποφευχθεί η σύλληψή του, καθώς και έναν ομοεθνή τους που συμμετείχε σε ένοπλες επιθέσεις μαζί με τον Μπάκο.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ αναζητά επτά ακόμη άτομα που συμμετείχαν με διάφορους ρόλους στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη της διέπραξαν σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων μια ανθρωποκτονία, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος πολιτών κ.λ.π..

Συγκεκριμένα, εξιχνιαστήκαν:

  • Η ανθρωποκτονία 43χρονου τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου σε κατάστημα στην Αθήνα.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε ο 31χρονος Αλβανός, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου στον Πειραιά.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας βραδινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου σε βάρος θαμώνων καταστήματος στην Αθήνα.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου, βραδινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας, που βραδινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα.
  • Επιπλέον εξιχνιάστηκαν κλοπές που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος πολιτών που μετακινούνταν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

Τα μέλη της συμμορίας και η δράση τους: 

  • Ο Αρμπέρ Μπάκο, το 2009 φυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κλοπής και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Κατ’ εκδίκαση του παραπάνω εντάλματος σύλληψης, εκδόθηκε το 2009 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών. Το 2010 μετήχθη από το ανωτέρω Κατάστημα Κράτησης, στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Το 2011 μετήχθη στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού. Το 2012 από το Κατάστημα Κράτησης Κω, μετήχθη στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Στις 05-08-2014 αποφυλακίστηκε από το Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.
  • Ο «Όλντι» έχει απασχολήσει τις αρχές από το 1995, οπότε και συνελήφθη για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 1998 συνελήφθη για κλοπές. Το 1999 συνελήφθη για το νόμο Περί Αλλοδαπών, καθώς και για κλοπές. Το 2005 συνελήφθη ξανά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για κλοπές και για τον νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2012 συνελήφθη στην περιοχή της Ομονοίας, για αδικήματα κλοπών. Υπήρξε παραγγελία φυλάκισης για το Κατάστημα Κράτησης Χανίων, από όπου και αποφυλακίστηκε την 29-03-2012. Μετά από τις έρευνες εξακριβώθηκε ότι ο «Όλντι» συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του 43χρονου ιδιώτη σε καφέ-μπαρ στην περιοχή των Αθηνών και στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης. Ομοίως, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε καφέ-μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους, αλλά και σε τρίτη απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγυπτίου σε ανταλλακτήριο χρημάτων στην Ομόνοια. Τέλος, ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στο ξενοδοχείο που είχαν διαμείνει και μετέβησαν και μετά την πράξη τους, στην περιοχή του Μικρολίμανου.
  • Ο «Κλοντιάν» είναι ο τρίτος δράστης με συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, με απροσδιόριστο έτος γέννησης, κυμαινόμενο όπως αναφέρθηκε από το 1977 έως το 1981. Συνελήφθη το 1997 για αδικήματα κλοπής και με επιβολή σε βάρος του αναμορφωτικών μέτρων. Συνελήφθη επίσης το 1997 για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2003 συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ως διαφυγών από το Κατάστημα Κράτησης Ανήλικων Βόλου. Το 2005 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πυροβόλησε και τραυμάτισε με πιστόλι τύπου «TOKAREV», στην κοιλιακή χώρα, ομοεθνή του. Το 2006 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του, μετέβη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και έπληξαν ομοεθνείς τους με μαχαίρια στο λαιμό, στα πλευρά και στο πόδια. Ο εν λόγω δράστης συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του 43χρονου στο καφέ-μπαρ στην οδό Χίου στην περιοχή των Αθηνών. Ακόμη, συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο καφέ-μπαρ, επί της οδού Αριστοτέλους στην Αθήνα αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο ανταλλακτήριο χρημάτων επί της οδού Ψαρρών.
  • Για τον Πολωνό υπήκοο, το 2012 διακριβώθηκε ότι εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ψιλικών στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και με απειλή μαχαιριού σε βάρος παθούσας ημεδαπής αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο καφέ-μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους. Ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο.