current views are: 1

29 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:14

Η γαλανόλευκη που προκαλεί ρίγος (φωτό)

Με ιδιαίτερη ευλάβεια κρατούσαν στα χέρια τους το δώρο που έδωσαν οι φρουροί του Καστελόριζου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Δημοσίευση 14:14’
αρθρο-newpost

Με ιδιαίτερη ευλάβεια κρατούσαν στα χέρια τους το δώρο που έδωσαν οι φρουροί του Καστελόριζου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια κρατούσαν στα χέρια τους το δώρο που έδωσαν οι φρουροί του Καστελόριζου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια την Πέμπτη κατά την επίσκεψή του εκεί, όπου θέλοντας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης αλλά και της πολιτείας να τους υπογραμμίσει το σπουδαίο έργο που επιτελούν όλοι εκείνοι που φυλούν τις «Θερμοπύλες» με πατριωτισμό.

Μέσα σε ξύλινο προστατευτικό σκεύος βρίσκονταν διπλωμένη η γαλανόλευκη σημαία μας που κυμάτιζε τον τελευταίο χρόνο στη Στρογγύλη, μέχρι που ο δυνατός αέρας την έσκισε.

Καμιά σημαία όπως εξήγησαν στον υπουργό Άμυνας δεν πετούν, όσο και αν έχει καταστραφεί από τις έντονες καιρικές συνθήκες. Όταν τις αντικαθιστούν τις φυλούν ως ιερές.  Η σημαία ,που κρατιέται από τον ιστό ο οποίος έχει στηθεί στο πιο ψηλό σημείο της Στρογγύλης, είναι μεγάλη και πάντα ο αέρας που πνέει στην περιοχή φροντίζει να είναι απλωμένη και ορατή από μακριά!

Η συγκεκριμένη γαλανόλευκη κατέβηκε από τον ιστό πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε την ημέρα που γιόρταζαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στις 21 Νοεμβρίου. Όπως μάθαμε ο υπουργός θα την τοποθετήσει σε κυρίαρχη θέση  στο γραφείο του στο Πεντάγωνο. 

Γ.Κοκ.


σχετικα αρθρα