current views are: 2

2 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:20

Υπουργείο Οικονομικών για νέα μέτρα: Ναι μεν αλλά…

Δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό άρα δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. 

Δημοσίευση 11:20’
αρθρο-newpost

Δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό άρα δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. 

Δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό άρα δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Τα όσα προτείνονται αφορούν την κάλυψη του κενού εάν και εφόσον αυτό υπάρξει, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. 

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέα μέτρα, αναφέρουν ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε πρόγραμμα έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους δημοσιονομικούς τους στόχους.

Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας υποχρεούται να καλύψει τυχόν δημοσιονομικό κενό ανεξαρτήτως αξιολόγησης και ο σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο 2014. 

Έτσι, μετά τις εκτιμήσεις της τρόικας πως θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό και πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την κάλυψή του, η κυβέρνηση εντόπισε τις περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά.

«Αυτή η υποθετική περίπτωση όμως δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα» πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι.


σχετικα αρθρα