current views are: 1

5 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:01

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το κάλεσμα της ΕΛΜΕ σε εξέγερση (Βίντεο)

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έγινε, έστω και εμμέσως, πριν από λίγο στη Βουλή, το ευαίσθητο θέμα της μαύρης επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. 

Δημοσίευση 18:01’
αρθρο-newpost

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έγινε, έστω και εμμέσως, πριν από λίγο στη Βουλή, το ευαίσθητο θέμα της μαύρης επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. 

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έγινε, έστω και εμμέσως, πριν από λίγο στη Βουλή, το ευαίσθητο θέμα της μαύρης επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Η αρχή έγινε όταν πήρε τον λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επικαλέστηκε κείμενο της 5ης ΕΛΜΕ, το οποίο όπως είπε, προέτρεπε τους μαθητές σε εξέγερση, αποκαλούσε τη Δημοκρατία «τυραννία» και χαρακτήριζε αγωνιστή σε εισαγωγικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Καλούμε τα κόμματα να καταδικάσουν και να τοποθετηθούν σε αυτό το αίσχους», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι είναι τα δικά του συνδικαλιστικά στελέχη που τη συνέταξαν.

Απαντώντας ο Ν. Βούτσης, δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει γνώση για το θέμα και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό όργανο που υπέγραψε το κείμενο φέρει και την ευθύνη. «Εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης για τα δελτία των οκτώ. Η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να επαναφέρει την στρατηγική των δύο άκρων», είπε.  

 Ακόμα κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη πως εσκεμμένα δεν αποκαλεί τον θάνατο Γργηγορόπουλου, «δολοφονία», υπογραμμίζοντας ότι είναι πάγια πολιτική και ιδεολογική του θέση.

«Φυσικά και είναι φόνος, οι νόμοι της Δημοκρατίας είναι που οδήγησαν στη σύλληψη και καταδίκη του δολοφόνου», ανταπάντησε, υπερασπίζοντας τον εαυτό του ο κ. Γεωργιάδης, και πρόσθεσε: «είναι οι νόμοι που οι δικοί σας κομματικοί εγκάθετοι χαρακτηρίζουν τυραννία τη Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης συνέδεσε τα μέτρα για την επίσκεψη Νταβούτογλου με τις αυριανές εκδηλώσεις και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από νωρίς να διαδηλώσει, παρά την απαγόρευση. 


σχετικα αρθρα