current views are: 3

7 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:46

Βούλτεψη: «Τα δέκα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Δημοσίευση 12:46’
αρθρο-newpost

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Η κ. Βούλτεψη καταλόγισε «δέκα ψέματα» στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πρώτο ψέμα: Υπόσχονται χρήματα απ’ το ΕΣΠΑ, όταν ο ίδιος ο Τσίπρας διατείνεται πως ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός της ρήξης. Πώς θα παίρνεις χρήματα από την ΕΕ όταν έρθεις σε ρήξη μαζί της;

Δεύτερο ψέμα: Λένε πως θα μοιράσουν κατά το δοκούν τα λεφτά του ΤΧΣ. Μα απ’ αυτά, μόνον τα 700 εκατ. είναι σε χρήματα, τα άλλα είναι ομόλογα, δηλαδή εγγυήσεις και υπόκεινται σε διαδικασία ετήσιας ανανέωσης της χρήσης τους! Διαφορετικά τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν. Ακόμα και αν τα παίρνατε, οι τράπεζες θα είχαν απώλεια κεφαλαίων. Πώς θα την αναπληρώνατε; Μήπως θα παίρνατε καταθέσεις;

Τρίτο ψέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτό όμως σημαίνει πως πηγαίνει σε επιδίωξη διαρκούς διάσωσης με διαρκή Μνημόνια. Διότι, ή θα δανειστείς από τις αγορές, ή θα προσφύγεις στον μηχανισμό στήριξης. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Τέταρτο ψέμα: Λέτε πως θα φτιάξετε ένα σωρό τράπεζες. Με τι λεφτά; Με ένα δισ. ευρώ; Ιδρώσαμε να περάσουν τα στρες τεστ οι τράπεζες και θα κάνετε και άλλες, όταν χρειάζονται τουλάχιστον 8 δισ.; Λέτε πως θα υπάγετε τις τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο – δηλαδή θα βρεθούν εκτός ευρωσυστήματος.

Πέμπτο ψέμα: Λέτε πως δεν συμφωνείτε με την κυβέρνηση για το θέμα του χρέους. Αλλά εσείς δεν συμφωνείτε μεταξύ σας. Πρέπει πρώτα να συμφωνήσετε μέσα στο κόμμα σας.

Έκτο ψέμα: Λέτε πως τα χρέη τα κρατούν κράτη και όχι funds, και έτσι κουρεύονται ευκολότερα. Πού θα πάτε να το πείτε αυτό; Στους Γάλλους που αναθεωρούν τους προϋπολογισμούς τους, στους Ιταλούς, σ’ αυτούς που τους υποβαθμίζουν οι διεθνείς οίκοι; Σ’ αυτούς που μας δανείζουν με 2% όταν εκείνοι δανείζονται με 7%;

Έβδομο ψέμα: Λέτε πως θα τα βρείτε με τις αγορές, όταν η “Αυγή” μιλά για “πρόωρη έξοδο”.

Όγδοο ψέμα: Έχετε παρουσιάσει ένα λατινοαμερικάνικο πρότυπο. Ο Μαδούρο όμως ανήγγειλε περικοπές. Γιατί δεν δέχεστε ότι εκτός από τη Βολιβία και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μιαν έκτακτη κατάσταση;.

Ένατο ψέμα: Λέτε πως τα έχετε βρει με τα αδελφά σας κόμματα. Το Σιν Φέιν όμως, που είναι ο πολιτικός βραχίονας του ΙΡΑ, δεν συμπεριφέρεται όπως εσείς στην Ιρλανδία. Ο Τζέρυ Άνταμς είπε πως “το αρχικό πρόγραμμα απέτυχε αλλά θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας”. Εκεί δηλαδή αναγνωρίζουν τις δεσμεύσεις τους.

Δέκατο ψέμα: “Αποστασία” δεν κάνει αυτός που δεν θέλει να διακόψει την ομαλότητα αλλά εκείνος που θέλει” ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Βούλτεψη».


σχετικα αρθρα