current views are: 3

15 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:55

Ζουμερά αρωματικά μπιφτεκάκια γεμιστά με γραβιέρα

Βάζουμε τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπώλ και τον ζυμώνουμε με το κρεμμύδι,το κρασί ,τη φρυγανιά , το αυγό και μισή κούπα κρύο νερό 

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Βάζουμε τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπώλ και τον ζυμώνουμε με το κρεμμύδι,το κρασί ,τη φρυγανιά , το αυγό και μισή κούπα κρύο νερό 

Μια συνταγή που μπορείς να κάνεις με κιμά μοσχαρίσιο αλλά και με κιμά από γαλοπούλα ή κοτόπουλο.

Υλικά 

 

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος-περασμένος μία φορά
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • ½ κούπα φρυγανιά
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα κλαράκια θυμάρι 
  • λίγα κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 2 κ.γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 250 γρ. γραβιέρα

για τη σως

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 κ.γλυκού ταχίνι
  • το χυμό από μισό λεμόνι
  • λίγο κύμινο
  • 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπώλ και τον ζυμώνουμε με το κρεμμύδι,το κρασί ,τη φρυγανιά , το αυγό και μισή κούπα κρύο νερό .Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι ο κιμάς να ανακατευτεί καλά με όλα τα υλικά και να γίνει αφράτος.

Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και τα γεμίζουμε με ένα μπαστουνάκι γραβιέρα.Κλείνουμε καλά το κάθε μπιφτεκάκι με τα δάχτυλα μας. Τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο για μία ώρα και μετά τα ψήνουμε στο γκριλ για δέκα- δώδεκα λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπώλ. Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια με τη σως και προαιρετικά με ψητές πιτούλες.

Αν το κρασί σας φαινεται πως θα δώσει στα μπιφτεκάκια πολύ έντονο άρωμα τότε αντικαταστήστε το με ίση ποσότητα νερο.Τα μπιφτεκάκια αυτά τα φτιάχνω και με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα και είναι το ίδιο νόστιμα.


σχετικα αρθρα