current views are: 4

12 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:38

Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» την ΟΛΑ πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία (Βίντεο)

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. Άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ- όπως όλα δείχνουν- την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό.

Δημοσίευση 05:38’
αρθρο-newpost

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. Άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ- όπως όλα δείχνουν- την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. Άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του από το σημείο της επίθεσης επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. 

«Η χώρα μας είναι μια ασφαλής χώρα και η ελληνική Πολιτεία στέκεται απέναντι σε όλους εκείνους που σε μια κρίσιμη περίοδο επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας. Η ΕΛ.ΑΣ. με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και σεβασμό στους θεσμούς θα δώσει τις απαντήσεις για την επίθεση. Ας αφήσουμε τους αξιωματικούς να κάνουν τη δουλειά τους, είπε ο υπουργός.

Σχετικά με το αν ασύλληπτα μέλη της παλιάς τρομοκρατίας, όπως η Πόλα Ρούπα και ο Χριστόδουλος Ξηρός θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από το χτύπημα, ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας ότι είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος ήταν η διπλωματική αποστολή ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από τους πυροβολισμούς. 

Τι εκτιμά η Αντιτρομοκρατική

Ο τρόπος πάντως της επίθεσης και η ρίψη σφαιρών από καλάσνικοφ σε κτίριο πρεσβείας θυμίζει την επίθεση του ΟΛΑ στην γερμανική πρεσβεία στο Χαλάνδρι. Στην Αντιτρομοκρατικη δεν αποκλείουν η ΟΛΑ να είναι πίσω από το χτύπημα καθώς η μεθοδολογία είναι ταυτόσημη. Ωστόσο, το σενάριο ο Επαναστατικός Αγώνας να «τροφοδότησε» την επίθεση δεν αποκλείεται. Σε κάθε περίπτωση προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι σε τρεις ημέρες είχαμε δύο τρομοκρατικά χτυπήματα, αφού μόλις προχτές άγνωστος τοποθέτησε βόμβα σε τράπεζα στο Χαλάνδρι. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες μπήκαν από την οδό Σώχου και η ομάδα υποστήριξης περίπενε σε κοντινό σημείο. Οι πυροβολΙσμοί είτε έγιναν από δύο άτομα, συνεπιβάτες, σε δύο διαφορετικές μηχανές και κατάφεραν να αδειάσουν δύο γεμιστήρες, είτε την επίθεση εκτέλεσε ένας δράστης και η υποστηρικτική ομάδα ήταν δίπλα.

Στο σημείο παραμένει πάντως ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες τις αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα στοιχεία. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις των δραστών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής 54 κάλυκες ενώ από το οπτικό υλικό προκύπτει πως οι δράστες πιθανότατα ήταν τέσσερις και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες.

Το μεσημέρι, αποκαστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στον ανισόπεδο κόμβο Κηφισίας- Κατεχάκη.

Στο σημείο είχαν εφαρμοστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω του αποκλεισμού της περιοχής γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ, που έγινε στόχος επίθεσης αγνώστων κατά τη διάρκεια της νύχτας.


σχετικα αρθρα