current views are: 4

14 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:22

Γεωργιάδης: Κλόουν ο Τσίπρας – Τατσόπουλος: Δεν θα γίνω ούτε Ιφιγένεια ούτε σωτήρας (Βίντεο)

Για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής και η συζήτηση για τα «μαξιλαράκια» απάντησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 09:22’
αρθρο-newpost

Για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής και η συζήτηση για τα «μαξιλαράκια» απάντησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σφοδρή επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, όπου «κονταροχτυπήθηκε» με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Πέτρο Τατσόπουλο για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής και τις αγορές.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για δημοσίευμα των Financial Times με κριτική προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τον «κλοούν», ενώ είπε ότι η χθεσινή δήλωση Τσίπρα «”εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν” είναι για μένα η κορυφαία πολιτική δήλωση. Ξεπέρασε ακόμα και το “λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Μέγας Ναπολέων των αγορών»!

«Συμφέρον του έθνους η συνεννόηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, να τα βρούν για Πρόεδρο» υπογράμμισε ο κ. Τατσόπουλος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μίλησε από το καλοκαίρι για «μαξιλαράκια». «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οποιοσδήποτε παρεκκλίνει θα τον λέμε αργυρώνητο ή αποστάτη» σημείωσε και τόνισε:

«Τα μεγάλα κόμματα υπεκφεύγουν των δικών τους ευθυνών ρίχνοντας την ευθύνη στους βουλευτές. Αν αλλάξω αύριο την ψήφο μου θα με κατηγορήσουν για θέατρο. Ο ένας θα πει ότι είμαι αποστάτης, ο άλλος θα πει ότι είμαι ένας εθνικά ανεύθυνος άνθρωπος. Δεν θα παίξουμε το παιχνιδάκι του αποδιοπομπαίου τράγου. Δεν θα είμαι Ιφιγένεια ούτε ο σωτήρας της χώρας». 

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν με έχει πάρει κανείς, δεν είμαι προσεγγίσιμος, δεν πρόκειται να σηκώσω το τηλέφωνο».

«Ζούμε στον αστερισμό της μαγκιάς και του λαϊκισμού. Ποιος θα κάνει τον μάγκα. Οι αγορές γελάνε με το επίπεδο της πολιτικής» τόνισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο κ. Τατσόπουλος «οφείλει να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας» χαρακτηρίζοντας «ατυχέστατη την αναφορά περί “μαξιλαριών”».

Πρόσθεσε ότι εννοούσε πως υπήρχαν «μαξιλαράκια» προς την κυβερνητική πλειοψηφία. «Ο κ. Σαμαράς, θέλησε να δηλώσει προς τις αγορές ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή». Και είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή: «Είσαι βουλευτής, έχεις ευθύνη. Αν δεν μπορεί κάποιος να αναλάβει την ευθύνη αλλάζει ρόλο».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «δεν φταίει ούτε ο Σόιμπλε ούτε οι ξένοι» προσθέτοντας:

«Η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές έκανε πολιτική διαχείριση και γι’ αυτό μείναμε πίσω στις μεταρρυθμίσεις. Ήταν λάθος».

Επισήμανε ακόμα ότι «αν ήμασταν αυτοδύναμοι θα είχαμε κάνει καλύτερη εμφάνιση ως κυβέρνηση» ενώ άφησε αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «διαχειριστήκαμε λάθος την πτώχευση του 2010. Τότε θα έπρεπε να είχαν απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και να προχωρήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε χάος». Και τόνισε ο κ. Γεωργιάδης ότι «κάθε φορά που πρέπει να κάνουμε μία μεταρρύθμιση που πειράζει τον σκληρό πυρήνα του κράτους το ΠΑΣΟΚ φωνάζει».

«Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί τον Σεπτέμβρη του 2009, όταν ο Καραμανλής είπε την αλήθεια ο κ. Παπανδρέου είπε “λεφτά υπάρχουν» δήλωσε. 

Ο κ. Τατσόπουλος, παράλληλα, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένας. Είναι οι ΣΥΡΙΖΕΣ. Το τμήμα των ανασκευασμένων δηλώσεων είναι το πιο ανεπτυγμένο στον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι έχει προτάξει την πιο λαϊκιστική δημαγωγική πολιτική. «Πολιτική διαχείριση είπε για την πολιτική Σαμαρά από το καλοκαίρι ο κ. Γεωργιάδης, εγώ το λέω στροφή προς τον λαϊκισμό» τόνισε.

«Το παιχνίδι του λαϊκισμού το παίζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα» είπε ακόμα ο ανεξάρτητος βουλευτής. Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε ακόμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μία προσωπική ατζέντα. «Εάν κάνει κόμμα, θα πέσει το μεγάλο γέλιο του Θεού. Τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή και όλοι οι πασόκοι θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ». Σε περίπτωση εθνικών εκλογών είπε «είναι γνωστό ότι θα συνταχθώ με το Ποτάμι, αν με θέλει. Θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο».

 


σχετικα αρθρα