current views are: 1

15 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:47

Ένοπλος κρατά ομήρους σε καφετέρια στο Σίδνεϊ (Βίντεο και φωτό)

Τρόμος επικρατεί σε καφετέρια στο Σίδνεϊ όπου βρίσκεται εδώ και έξι ώρες σε εξέλιξη ομηρία δεκάδων πολιτών από ένοπλο πιθανότατα τζιχαντιστή.

Δημοσίευση 05:47’
αρθρο-newpost

Τρόμος επικρατεί σε καφετέρια στο Σίδνεϊ όπου βρίσκεται εδώ και έξι ώρες σε εξέλιξη ομηρία δεκάδων πολιτών από ένοπλο πιθανότατα τζιχαντιστή.

Τρόμος επικρατεί σε καφετέρια στο Σίδνεϊ όπου βρίσκεται εδώ και έξι ώρες σε εξέλιξη ομηρία δεκάδων πολιτών από ένοπλο πιθανότατα τζιχαντιστή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα Ελλάδας) τρία άτομα εθεάθησαν να βγαίνουν τρέχοντας από το καφέ που πολιορκείται από την αστυνομία στο Σίδνεϊ μετά τη σύλληψη εκεί ομήρων, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7 ενώ λίγο αργότερα κατάφεραν και διέφυγαν άλλα δύο. 

Οι εικόνες δείχνουν τρεις ανθρώπους να βγαίνουν τρέχοντας από το καφέ Lindt. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας που φοράει ποδιά του Lindt, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν μετακινηθεί πλησιέστερα στην πόρτα. 

Τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες όμηροι κρατούσαν μια μαύρη σημαία με λευκή αραβική επιγραφή σε παράθυρο του καταστήματος.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο φαίνεται ένας άνδρας με μαύρη μπαντάνα στο κεφάλι να δίνει οδηγίες στους ομήρους.

Εν τω μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκκενώσει το κτίριο του προξενείου τους το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια όπου κρατούνται οι όμηροι όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής. Η εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής είπε ότι μόνο το απαραίτητο προσωπικό παρέμεινε στο προξενείο. 

Το προξενείο έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται στο Σίδνεϊ, προτρέποντας τους να «διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ενίσχυση της προσωπικής τους ασφάλειας». 

Η αστυνομία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι δεν έχει άμεση επαφή με τον ένοπλο δράστη

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντριου Σίπιον ανέφερε ότι οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να μιλήσουν με βεβαιότητα ότι είναι αντιμέτωποι με τρομοκρατική ενέργεια. Εν τούτοις όπως είπε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ «έχουμε προχωρήσει σε μια διαδικασία η οποία συνάδει με μια τρομοκρατική ενέργεια».

Άμποτ: Ανησυχητικό περιστατικό 

 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν είναι απολύτως σαφές αν η ομηρία που είναι σε εξέλιξη σε ένα καφέ του Σίδνεϊ έχει πολιτικά κίνητρα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν έχει πολιτικά κίνητρα, παρότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι έτσι» είπε ο Άμποτ στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

«Αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό περιστατικό. Μπορώ να καταλάβω τις ανησυχίες και τις αγωνίες του λαού της Αυστραλίας» συμπλήρωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός χωρίς όμως να δώσει καμία πληροφορία σχετικά με τις ενέργειες για να λήξει η υπόθεση της ομηρίας.


σχετικα αρθρα