current views are: 5

16 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:31

Σφαγή από τους Ταλιμπάν σε σχολείο στο Πακιστάν – Πάνω από 140 θύματα (Βίντεο και φωτό)

Μακελειό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πακιστάν, όταν κομάντος των Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον σχολείου της Πεσαβάρ, όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών.

Δημοσίευση 07:31’
αρθρο-newpost

Μακελειό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πακιστάν, όταν κομάντος των Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον σχολείου της Πεσαβάρ, όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών.

Μακελειό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πακιστάν, όταν κομάντος των Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον σχολείου της Πεσαβάρ, όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών.

Οι δράστες, φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν. Αμέσως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια οργάνωση Ταλιμπάν, ενώ ο πακιστανός πρωθυπουργός, Ναουάζ Σαρίφ, χαρακτήρισε το μακελειό «εθνική τραγωδία».

Οι ένοπλοι κρατούσαν επί πολλές ώρες ομήρους πάνω από 500 σπουδαστές και μαθητές ενώ σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί ξεπερνούν τους 140, εκ των οποίων τα 132 είναι παιδιά. Παράλληλα, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 124 άτομα, αρκετά από τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον πέντε άνδρες του στρατού. 

Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της, με πολλούς μαθητές να αγνοούνται.

Ειδικές δυνάμεις του στρατού νωρίτερα διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου, ενώ κατά τη διάρκεια ανακατάληψης του σχολείου σκοτώθηκαν και οι έξι δράστες, με αποτέλεσμα να τερματιστεί η επιχείρηση.

«Ο έκτος τρομοκράτης σκοτώθηκε. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετήσει οι τρομοκράτες παρακωλύουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής επιχείρησης», ανέφερε ο Πακιστανός υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα μέσω Twitter. «Τελειώνουμε», πρόσθεσε.

“Στο στρατιωτικό νοσοκομείο CMH υπάρχουν περίπου 60 πτώματα παιδιών και στο νοσοκομείο Lady Reading άλλα 24″, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης όπου βρίσκεται η Πεσαβάρ, μιλώντας στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

“Βρισκόμασταν έξω από το σχολείο όταν ξαφνικά άρχισε η ρίψη πυρών, με χάος να επικρατεί παντού ενώ ακούγονταν οι κραυγές των παιδιών και δασκάλων”, δήλωσε ο Τζαμσέντ Χαν, οδηγός σχολικού.

Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το σχολείο, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις. “Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο”, δήλωσε ο δάσκαλος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι έξω από το πολιορκημένο σχολείο. “Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία”.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σε αντίποινα, όπως δήλωσαν, για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους στην περιοχή.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σε αντίποινα, όπως δήλωσαν, για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους στην περιοχή.

“Επιλέξαμε αυτή τη στρατιωτική σχολή για την επίθεση γιατί η κυβέρνηση στοχοθετεί τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν τον πόνο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι.


σχετικα αρθρα