Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 1

17 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:35

Λαφαζάνης – Βαρουφάκης κατά Προβόπουλου: Εθνικός εγκληματίας και σκάνδαλο

Η έκτακτη συνάντηση Τσίπρα με τον Γιώργο Προβόπουλο και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις μόνο έκπληξη και ερωτήματα μπορούν να προκαλέσουν. 
 
 

Δημοσίευση 09:35’
αρθρο-newpost

Η έκτακτη συνάντηση Τσίπρα με τον Γιώργο Προβόπουλο και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις μόνο έκπληξη και ερωτήματα μπορούν να προκαλέσουν. 
 
 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Η έκτακτη συνάντηση Τσίπρα με τον Γιώργο Προβόπουλο και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις μόνο έκπληξη και ερωτήματα μπορούν να προκαλέσουν. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κίνηση που θέλει να δείξει και να στείλει μηνύματα ότι έχει συστημικούς συνομιλητές , έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος είχε στήσει. 
 
Ξέχασε τα όσα ο κ. Προβόπουλος είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές του 2012 για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξέχασε το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείτο, ξέχασε τις δικές του επιθέσεις κατά του πρώην διοικητή… τον οποίο τώρα αγιοποιεί. 
 
«Αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών. Έτσι, το ιστορικό διακύβευμα παραμένει και είναι καίριο:
Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ με τη συμπαράσταση των εταίρων μας ή άτακτη οπισθοδρόμηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωνε στις 24 Απριλίου του 2012 ο κ. Προβόπουλος
 

Και σαν να μην έφτανε η συνάντηση και το καλό κλίμα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν ο κ. Προβόπουλος να «αξιοποιηθεί» σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αν αυτό συμβεί τι θα πει ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος στο παρελθόν έχει εξαπολύσει μύδρους κατά του κ. Προβόπουλου. 

«Έχουμε απέναντι μας έναν υπουργό υπόλογο ενός μείζονος εθνικού εγκλήματος που υπερβαίνει και τα όρια της Ελλάδας. Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τον κ. Προβόπουλο κατέστρεψαν και διέλυσαν, συνεργοί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Τώρα έρχονται να δώσουν και οι δύο μαζί την χαριστική βολή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας», έλεγε τότε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχιζε πως «ήρθατε εδώ να μας πείτε τι καλά που κάνατε με τις κυπριακές τράπεζες και οι κυπριακές τράπεζες δεν επιβάρυναν το δημόσιο χρέος. Ψεύδεστε. Ψεύδεστε από το βήμα της βουλής Τα 500 εκατ. με τα οποία έγινε η εξαγορά είναι λεφτά τα οποία εδόθησαν από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτά είναι δάνεια του ελληνικού δημοσίου».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος έλεγε πως είναι σκάνδαλο που ο κ. Προβόπουλος είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ότι δεν έχει κανένα ειδικό βάρος ούτε στην Ουάσινγκτον όπου είναι η έδρα του ΔΝΤ ούτε στις Βρυξέλλες. Δήλωνε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «θα έπρεπε να έχει κοπεί ως πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών». 
 

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια που ήθελαν τον κ. Προβόπουλο να παραμένει στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είχε αντιδράσει έντονα. 

Τώρα λίγους μήνες αργότερα είτε επειδή σύρεται από τις αιτιάσεις του κυβερνητικού συνασπισμού περί περιθωρίου είτε επειδή όσο πιο κοντά φτάνει στην εξουσία τόσο πλησιάζει στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε καταλαμβάνεται από πανικό εξεύρεσης «συστημικών» συνομιλητών… και όπως λέει ο λαός «γλύφει εκεί που έφτυνε»…
 
Κ. Λαφαζάνη, κ. Βαρουφάκη ο λόγος σε σας…

σχετικα αρθρα