Κριθαράκι σμυρνέικο
Μάρανε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε στο εν λόγω μαγειρικό σκεύος το Pummaro, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, και άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις.
Μάρανε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε στο εν λόγω μαγειρικό σκεύος το Pummaro, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, και άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις.
Υλικά
- Λίγη ζάχαρη
- 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- ½ κιλό χοντρό κριθαράκι
- 2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 600 γρ. Pummaro Ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μάρανε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε στο εν λόγω μαγειρικό σκεύος το Pummaro, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, και άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις.
Πρόσθεσε το κριθαράκι και 3 μέρη ζεστό νερό για κάθε μέρος κριθαράκι και άφησε το σμυρνέικο κριθαράκι να βράσει για 25-30 λεπτά περίπου (αν χρειαστεί, συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό).
Μπορείς είτε να το σερβίρεις κατευθείαν με τριμμένο τυρί είτε να το μεταγγίσεις σε ένα πυρέξ, να το πασπαλίσεις με τριμμένο τυρί και να το γκρατινάρεις για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Όπως και να ‘χει, το σμυρνέικο κριθαράκι σου θα είναι πεντανόστιμο!
ολες οι ειδησεις
- Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης για την πρόταση δυσπιστίας – Το παρασκήνιο, η αλήθεια και η αποκάλυψη του Newpost
- Τουρκία: 98χρονη γιαγιά φιλά το χέρι του Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας «μαζί σου μέχρι τον τάφο»
- ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση των τιμών στα ράφια των σουπερμάρκετ τον Φεβρουάριο – Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες μειώσεις
- Μαριαγάπη Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr