current views are: 5

22 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:05

Κριθαράκι σμυρνέικο

Μάρανε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε στο εν λόγω μαγειρικό σκεύος το Pummaro, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, και άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Μάρανε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε στο εν λόγω μαγειρικό σκεύος το Pummaro, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, και άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Υλικά

  • Λίγη ζάχαρη
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • ½ κιλό χοντρό κριθαράκι
  • 2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 600 γρ. Pummaro Ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μάρανε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε στο εν λόγω μαγειρικό σκεύος το Pummaro, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, και άφησε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Πρόσθεσε το κριθαράκι και 3 μέρη ζεστό νερό για κάθε μέρος κριθαράκι και άφησε το σμυρνέικο κριθαράκι να βράσει για 25-30 λεπτά περίπου (αν χρειαστεί, συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό).

Μπορείς είτε να το σερβίρεις κατευθείαν με τριμμένο τυρί είτε να το μεταγγίσεις σε ένα πυρέξ, να το πασπαλίσεις με τριμμένο τυρί και να το γκρατινάρεις για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Όπως και να ‘χει, το σμυρνέικο κριθαράκι σου θα είναι πεντανόστιμο!


σχετικα αρθρα