current views are: 1

18 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:16

Λι Κετσιάνγκ: Η χερσαία διασύνδεσης Κίνας – Ευρώπης θα ξεκινάει από τον Πειραιά

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Κίνας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Λι Κετσιάνγκ, εγκαινίασαν σήμερα την γέφυρα «Μιχαϊλο Πούπιν» στον ποταμό Δούναβη, η οποία κατασκευάστηκε με χαμηλότοκο δάνειο που παρείχε κινέζικη τράπεζα.

Δημοσίευση 17:16’
αρθρο-newpost

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Κίνας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Λι Κετσιάνγκ, εγκαινίασαν σήμερα την γέφυρα «Μιχαϊλο Πούπιν» στον ποταμό Δούναβη, η οποία κατασκευάστηκε με χαμηλότοκο δάνειο που παρείχε κινέζικη τράπεζα.

Ελληνικό ενδιαφέρον είχαν τα εγκαίνια της γέφυρας «Μιχαϊλο Πούπιν» στον ποταμό Δούναβη, η οποία κατασκευάστηκε με χαμηλότοκο δάνειο που παρείχε κινέζικη τράπεζα.

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Κίνας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Λι Κετσιάνγκ, εγκαινίασαν την γέφυρα μήκους 1500 μέτρων, που θα αποτελέσει τμήμα της περιφερειακής οδού που κατασκευάζεται ανατολικά του Βελιγραδίου.

Ο κινέζος πρωθυπουργός, στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων, τόνισε ότι η Σερβία κατέχει στρατηγική θέση και θα αποτελέσει τμήμα της χερσαίας οδού διασύνδεσης της Κίνας με την Κεντρική Ευρώπη που θα ξεκινάει από τον Πειραιά.

Επισήμανε δε την σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση του στη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας που θα μειώνει σημαντικά το χρόνο μεταφοράς των εμπορευμάτων που φτάνουν στον Πειραιά και έχουν προορισμό την Κεντρική Ευρώπη.

Επανέλαβε, για ακόμη μία φορά, ότι ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής ΒελιγραδίουΒουδαπέστης αποτελεί την αρχή ενός μεγάλου έργου που, στο άμεσο μέλλον, θα επεκταθεί μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Ο Λι Κετσιάνγκ τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του θα ενθαρρύνει κινέζικες εταιρίες να δημιουργήσουν παραγωγικές μονάδες, κατά μήκος της χερσαίας οδού διασύνδεσης Κίνας – Ευρώπης, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση της απασχόλησης στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η οικονομική παρουσία της Κίνας στην περιοχή θα γίνει με σεβασμό στην ανεξαρτησία των κρατών, με τα οποία συνεργάζεται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας σήμερα το πρωί έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Κατά την συνάντηση αυτή ο Λι Κετσιάνγκ επισήμανε ότι η συνεργασία της Ευρώπης και των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης με την Κίνα, είναι προς όφελος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Παράλληλα, εξήρε την πολιτική στρατηγική της Σερβίας, να διατηρήσει ισορροπημένη στάση, μεταξύ ανατολής και δύσης και τόνισε ότι η Σερβία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης.


σχετικα αρθρα