current views are: 3

18 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:18

Τσακαλώτος: Η ΠΝΠ για τη δίμηνη παράταση δημιουργεί πολλά ερωτήματα

Για δημιουργία μιας σειράς ερωτημάτων κάνει λόγο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αιχμή την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015.

Δημοσίευση 17:18’
αρθρο-newpost

Για δημιουργία μιας σειράς ερωτημάτων κάνει λόγο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αιχμή την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015.

Για δημιουργία μιας σειράς ερωτημάτων κάνει λόγο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αιχμή την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015.

Σημειώνει επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαπραγματευθεί την ουσία τυς πολιτικής και όχι το χρόνο εφαρμογής της, όπως κάνει η κυβέρνηση».

Αναλυτικά η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Η υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015, δημιουργεί πολλά ερωτήματα, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας.

Πρώτον, γιατί επιλέγει η κυβέρνηση να παρατείνει μια αδιέξοδη πολιτική χωρίς να θέτει ένα συνολικότερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους;

Δεύτερον, γιατί δεν έφερε προς συζήτηση  πριν την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα, ώστε να πάρουν θέση τα μέλη του Κοινοβουλίου και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός;

Τρίτον, γιατί επέλεξε για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για μια ακόμα φορά την αντιδημοκρατική πρακτική της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι την τυπική νομοθετική διαδικασία, όταν μάλιστα η Βουλή συνεχίζει να συζητά άλλα νομοσχέδια;

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για μια συνολική διαπραγμάτευση όπου θα θέσει στη συζήτηση τη βιωσιμότητα του χρέους και την ακύρωση της λιτότητας. Με άλλα λόγια, θα διαπραγματευτεί για την ουσία της πολιτικής και όχι για το χρόνο εφαρμογής  της, όπως κάνει η κυβέρνηση. 


σχετικα αρθρα