current views are: 1

19 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:26

Ένα βήμα πιο κοντά στην ίδρυση κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου

Ένα βήμα πιο κοντά προς την κατεύθυνση της ίδρυσης κόμματος έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοσίευση 05:26’
αρθρο-newpost

Ένα βήμα πιο κοντά προς την κατεύθυνση της ίδρυσης κόμματος έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ένα βήμα πιο κοντά προς την κατεύθυνση της ίδρυσης κόμματος έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Από την Κοζάνη όπου μίλησε χθες -μπροστά σ’ ένα εντυπωσιακά πυκνό ακροατήριο-επί της ουσίας προανήγγειλε νέο πολιτικό φορέα, όμως απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για νέο κόμμα ή νέα παράταξη. 

Είπε ότι “είμαστε πολλοί”, τόνισε ότι “αξίζει κάθε πρωτοβουλία” για μία μεταρρυθμιστική Ελλάδα και προϊδέασε ότι η δημιουργία του θα γίνει μέσω της αυτοοργάνωσης και της συμμετοχικής διαδικασίας. 

Ο πρώην πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι “δεν μιλάμε για τρίτο πόλο” που ετεροπροσδιορίζεται από κάποια δεξιά ή αριστερή συντήρηση και υποσχέθηκε στο κοινό του ότι “θα ξαναβρεθούμε”. 

Φυσικά δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας ότι δεν γίνεται η επίκληση του ονόματος ΠΑΣΟΚ να γίνεται μόνο για προεκλογικούς λόγους ή για την ψήφο στο παραβάν. Αυτό το τελευταίο ήταν και η απάντησή του στα όσα έχει καταγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για στελέχη που δηλώνουν ΠΑΣΟΚ αλλά πίσω από την κουρτίνα του παραβάν ψηφίζουν κάτι άλλο. 

Όσοι έφυγαν από την ομιλία του κ. Παπανδρέου έμειναν με την εντύπωση ότι αναμένονται ανακοινώσεις. Όχι όμως πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής την οποία και ο ίδιος άλλωστε υποστηρίζει. 

Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη χθες απέφυγαν τους σχολιασμούς για τα όσα υπαινίχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός. Η οδηγία του προέδρου του κόμματος είναι να μην ασχολούνται και να δίνουν βαρύτητα μόνο σε όσα αφορούν την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. 

Σε σύσκεψη με συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε ετοιμότητα για τις εκλογές αφήνοντας να γίνει κατανοητό ότι εδώ που έφθασαν τα πράγματα και με το αδιέξοδο στην προεδρική εκλογή ίσως ο καλύτερος δρόμος για το ΠΑΣΟΚ να είναι οι κάλπες. Άλλωστε όσο πιο σύντομα διενεργηθούν οι γενικές εκλογές τόσο λιγότερος χρόνος θα απομείνει στον Γιώργο Παπανδρέου για να χαράξει στρατηγική και να κατεβάσει κόμμα.


σχετικα αρθρα