current views are: 1

20 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:03

Αλαλούμ με τις δηλώσεις Γιαταγάνα για τις σχέσεις Αποστολόπουλου και ΑΝΕΛ

Δεν αποκλείει η Χρυσούλα Γιαταγάνα η υπόθεση να είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου.

Δημοσίευση 12:03’
αρθρο-newpost

Δεν αποκλείει η Χρυσούλα Γιαταγάνα η υπόθεση να είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Αλαλούμ επικρατεί με τις δηλώσεις της κυρίας Γιαταγάνα για την συνεργασία του Γ. Αποστολόπουλου με τους ΑΝΕΛ.  

«Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε το απόγευμα η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

«Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει η κυρία Γιαταγάνα.

Λίγη ώρα μετά τις αρχικές αναφορές- «βόμβα» της ανεξάρτητης βουλευτή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Κώστα Δαμοβολίτης διέψευσε τα όσα φέρεται να είπε η κυρία Γιαταγάνα για τον Γιώργο Αποστολόπουλο προβαίνοντας σε διευκρινίσεις εκ μέρους της.

«Μίλησα με την κυρία Γιαταγάνα. Η βουλευτής δεν εννοούσε ότι ο Αποστολόπουλος την έπαιρνε τηλέφωνα να επιστρέψει τον Οκτώβριο του 2014, αλλά το 2013» είπε. Να σημειωθεί πάντως ότι η εν λόγω βουλευτής αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ τον Μάρτιο του 2014.

Νωρίτερα, η Χρυσούλα Γιαταγάνα , με δηλώσεις της σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, άφησε να εννοηθεί ότι η υπόθεση ίσως είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου.

«Είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, και τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γυρίσω στους Ανεξάρτητους Ελληνες», ανέφερε η κ. Γιαταγάνα. Η κυρία Γιαταγάνα σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ήταν εξ απορρήτων του κ. Καμμένου». «Δεν τον εκτιμούσα, ούτε τον εμπιστευόμουνα. Με έπαιρνε συχνά τηλέφωνο για να γυρίσω στους ΑΝΕΛ και τον Οκτώβρη μιλήσαμε και του είπα ”Άντε φύγε από εδώ”, δεν ασχολούμαι μαζί σου» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Τέλος, τόνισε ότι αν το κρίνει η Εισαγγελία μπορεί να καταθέσει τα όσα υποστήριξε.

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης».

Μετά τις διευκρινίσεις της κυρίας Γιαταγάνα ωστόσο, ο Τέρενς Κουίκ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: 

«Με ικανοποίηση διαβάσαμε τις δηλώσεις της συναδέλφου Χρυσούλας Γιαταγάνα με τις διευκρινίσεις – διαψεύσεις που έδωσε, σε όσα πρωταρχικά της αποδόθηκαν. Συνεπώς από προηγούμενη ανακοίνωση μας παύει να ισχύει το κομμάτι που την αφορά, αλλά ισχύουν στο ακέραιο όσα είπαμε για τον Γ. Αποστολόπουλο».

Φωτιά στο πολιτικό… σκηνικό

 
Σε μάχη «χαρακωμάτων» αναμένεται να εξελιχθεί ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του δημιούργησαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και άνευ προηγουμένου διαμάχες, οι οποίες επεκτάθηκαν και στους ανεξάρτητους βουλευτές.
 
Χθες το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την πρόθεση του να καταθέσει μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή την τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου είχε ισχυριστεί ότι ο άνθρωπος που τον προσέγγισε του ανέφερε ότι ενεργούσε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.
 
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, και παρά το γεγονός ότι δεν αφορούσε τον ίδιο η μήνυση απάντησε στον πρωθυπουργό, στους ίδιους τόνου: «Μου δίνεται η ευκαιρία να του κάνω και εγώ για ψευδή καταμήνυση.  Ο Σαμαράς μέσα στον τρόμο του κάνει και μηνύσεις. Το θέμα είναι πολιτικό και έχει προσωπική ευθύνη ο κ. Σαμαράς».
 
Έρευνα για την αναδημοσίευση του βίντεο
 

Σήμερα πάντως, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.

Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

Αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό

Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη έβαλαν στην κυριολεξία φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, και σε συνέχεια τους, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Παραστατίδης, υποστήριξαν τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. «δημιουργούν μια βαριά σκιά για όλους τους βουλευτές που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του Προϋπολογισμού σε εκείνην για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και τους κάλεσαν να απέχουν από την επόμενη ψηφοφορία.
 
Στην ανακοίνωση, απάντησαν με οργισμένο τρόπο τόσο ο Σπύρος Λυκούδης, όσο και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Από την πλευρά του, ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο για «πολιτικά σκουλίκια που δεν έχουν αυτοσυγκράτηση» και προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Ψαριανός έκανε λόγο για «άθλιους και ξεφτιλισμένους», τονίζοντας ότι οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης «εκτελούν συμβόλαια, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες που δίνουν εξετάσεις για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ».

σχετικα αρθρα